Καπανδρίτι και Βαρνάβα απειλούν οι φλόγες

Ακόμα 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Ακόμα 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καλάμου και τώρα καίει εκτάσεις σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, όπου εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί. Κλειστή η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου.

Πρόσκαιρη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στο Λαύριο.

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης στον Κάλαμο, στην οποία συμμετέχουν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 11 αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα, έξι πεζοπόρα τμήματα. Στο έργο συνδράμουν οι τοπικές αρχές με 14 υδροφόρες, εθελοντές και κάτοικοι.

Εκφράζονται κάποιες νότες συγκρατημένης αισιοδοξίας για περιορισμό της φωτιάς, καθώς το μέτωπο του Καλάμου έχει σπάσει σε μικρότερα και αργότερα το απόγευμα η ένταση του ανέμου αναμένεται να πέσει από τα έξι στα πέντε μποφόρ, γεγονός που θα διευκολύνει την πυρόβεση.

Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Βαρνάβα και το μικρότερο στα βορειοανατολικά της ίδιας περιοχής.

Μεγάλο μέτωπο μαίνεται σε χαράδρα και εξαιτίας των πυκνών καπνών είναι δύσκολο το έργο της Πυροσβεστική, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής ευελπιστούν να την έχουν θέσει υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοσοχοΐδης.

Αναζωπύρωση παρουσίασε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να τη θέσουν και πάλι υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στον οικισμό «Πασάς». Τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, από το 54ο ώς το 59ο χλμ.

Φωτιά, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μαραθώνα στη ΝΕΤ, Σπύρος Ζαγάρης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά την εκδήλωσή το απόγευμα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα κοντά στο ΚΤΕΟ Αναβύσου.

Ακόμα 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *