Νέα αυτοψία ζήτησε η πολιτική αγωγή

Αίτημα για τη διεξαγωγή νεάς αυτοψίας

Αίτημα για τη διεξαγωγή νεάς αυτοψίας

Να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ζήτησε η πολιτική αγωγή και να είναι παρόντες σε αυτή όλοι οι παράγοντες της δίκης για να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η θέση θύματος και θύτη. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη διάρκεια της δίκης.

Στο μεταξύ, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια, συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση ενός 17χρονου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Ο 17χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας, καθόταν στην οδό ήταν στη Τζαβέλλα με άλλους φίλους του όταν έγινε το περιστατικό. Όπως είπε στο δικαστήριο, στο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδια τα οποία διαπληκτίστηκαν με τους δύο αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο τα παιδιά να δείξουν δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στους δύο ειδικούς φρουρούς που βρέθηκαν πεζή στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, όπως κατέθεσε όμως άκουσε τους πυροβολισμούς, χωρίς – όπως διευκρίνησε – να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, τα παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο, όπου είδαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πεσμένο κάτω και μαζί με ένα άλλο παιδί. Όπως περιέγραψε, τα παιδιά τράβηξαν τον άτυχο 15χρονο και τον φίλο του παραπέρα, ενώ ο Αλέξανδρος ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Σε αυτό το σημείο, 0 1χρονος φέρνοντας στο νου του την τραγική αλληλουχία των γεγονότων της 6ης Δεκεβρίου ξέσπασε σε κλάματα κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να ηρεμήσει.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία ήταν ο Αλέξανδρος, ο μάρτυρας είπε ότι είδε αίμα στο χέρι του και είδε το τραύμα όταν σήκωσε τη μπλούζα του Αλέξανδρου.

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο των αστυνομικών και του Γρηγορόπουλου όπως ακριβώς προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.

Η κατάθεση του 17χρονου συνεχίζεται.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *