Η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Στη δημοσιότητα η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Στη δημοσιότητα η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «ευνουχισμένος» δημόσιος τομέας, αλλά και στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρεται στα χρόνια προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και τη κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Γίνεται επίσης συζήτηση για τη κοινωνική προστασία, υγεία αλλά και τη κοινωνική αλληλεγγύη. Αναφορά γίνεται για τη ποιότητα ζωής της χώρας μας. Οι σχέσεις κράτους – πολίτη έχουν για ακόμα μια φορά τη τιμητική τους, αφού η γραφειοκρατία και η κακοδιοίκηση ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο τους πολίτες σε περιόδους κρίσης.

Τέλος γίνεται αναφορά στα δικαιώματα του παιδιού αλλά και στην ισότητα των δύο φύλων.

Ο Γ.Καμίνης δήλωσε πως το έτος 2009, οι προσφυγές των πολιτών στο Συνηγόρου του Πολίτη έφτασαν τις 13.433, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή αυτή της ανεξάρτητης αρχής από τη κοινωνία.

Από το σύνολο των αναφορών που δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη, διαπιστώθηκε ότι οι βάσιμες ήταν 55,69% και απ’ αυτές επιλύθηκαν -δηλαδή, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, που αντιμετώπιζε ο πολίτης- σε ποσοστό 70,46%.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *