Ρατσιστικά συνθήματα από μέλη των ειδικών δυνάμεων(βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τα «παλικάρια» της ΟΥΚ κατάφεραν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα με τα συνθήματα που φώναζαν.

Μετά το πέρασμα των ΟΥΚ, από τις εξέδρες των επισήμων, οι άνδρες κατευθύνθηκαν προς τη Πανεπιστημίου και μετέτρεψαν τη παρέλαση σε πορεία ακροδεξιών. Οι άνδρες των ΟΥΚ φώναζαν «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το σύνθημα έδιναν άντρες με πολιτικά οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελευθέρα ανάμεσα στη παρέλαση.

Τι και να βρισκόμαστε στο 2010, τι και αν πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος περί της ιθαγένειας, φαίνεται πως κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν τη δικιά τους θεωρεία για το πώς πρέπει να λειτουργεί η χώρα. Σε αυτή μάλιστα τη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς πολίτες που απλά φωνάζουν για τα πιστεύω τους (όποια και αν είναι αυτά), αλλά με ομάδα του Ελληνικού στρατού η οποία παρελαύνει στο κέντρο της πρωτεύουσας και εκφράζει ανοιχτά τις ρατσιστικές απόψεις της.

Δείτε το βίντεο  της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με σημερινή ανακοίνωσή της ζητά να τιμωρηθούν οι στρατιωτικοί που παρέλασαν με ρατσιστικά μηνύματα μίσους. Η ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η εμφάνιση στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στρατιωτικού τμήματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων που βάδισε στην Πανεπιστημίου κραυγάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα είναι μια πρόκληση για την οποία χρειάζεται να πάρει θέση αμέσως η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και της δικτατορίας του Μεταξά όταν ο στρατός οργάνωνε τέτοιου τύπου σοβινιστικές εμφανίσεις.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών καθώς και των υπεύθυνων αξιωματικών που υπέθαλψαν και οργάνωσαν αυτή τη χυδαία επίδειξη ρατσιστικού μίσους. Δημιουργείται το ερώτημα πότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των στρατιωτικών που είχαν την ευθύνη της παρέλασης έδωσαν άδεια για συνθήματα όπως: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς». Σε ποια μονάδα εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για μια τέτοια ενέργεια;


Αυτό το κρούσμα δείχνει που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε την πόρτα στη ρατσιστική υστερία με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα κατακρεουργώντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών. Με την πολιτική του Χρυσοχοίδη βγάζει ξανά την Αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών ενώ απαιτεί στο Αιγαίο η FRONTEX να έχει το ελεύθερο να πνίγει μετανάστες. Με την πολιτική ασυλίας των φασιστών που χαράζουν σβάστικες στα χέρια καθηγητριών όπως στα Χανιά η των επιθέσεων σε μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές όπως στους Αμπελοκήπους. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να καταδικάσουν τη προκλητική ρατσιστική ενέργεια και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραδειγματική τιμωρία των ένοχων
».

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιστατικό τη Δευτέρα 29/03, στο Υπουργείο Εθνική Άμυνας.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

5 Comments

  1. Pingback: Διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα | Slap

  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΔΩΣΤΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΡΕ.ΧΑΣΑΝΕ ΡΥΘΜΟ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ.ΚΡΙΜΑ!

  3. Pingback: Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι  | Slap

  4. Pingback: Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των ΟΥΚ | Slap

  5. Pingback: Επιθέσεις κατά μεταναστών από ακροδεξιούς πριν την παρέλαση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *