Δηλώσεις Παπανδρέου στο CNN (βίντεο)

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα»

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα»

Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών στην κρίση χρέους της χώρας μας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν παρόμοιες έρευνες σε άλλες χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούω τις λέξεις ‘απάτη’ και ‘έλλειψη διαφάνειας’. Επομένως, ναι, υπάρχει μεγάλη ευθύνη εδώ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα να στραφεί νομικά εναντίον αυτών των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν αποκλείω να υπάρξει προσφυγή επίσης».

Η Γουόλ Στριτ και μεγάλες τράπεζες ανά τον κόσμο υπόκεινται σε έρευνα από τις εποπτικές Αρχές για συναλλαγές που έγιναν προ της χρηματοοικονομικής κρίσης που ξέσπασε με αφορμή τα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης (subprime) το 2008.

Η αμερικανικές Αρχές, ειδικά, διεξάγουν έρευνα κατά έξι μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ για να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησαν τους επενδυτές.

Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *