Δάσκαλοι και καθηγητές θα κατέβουν σε απεργία

Άκαρπη η συνάντηση εκπαιδευτικών με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου

Άκαρπη η συνάντηση εκπαιδευτικών με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς βγήκαν δυσαρεστημένοι από την συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ.Διαμαντοπούλου συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε ότι η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι απαντήσεις που πήραμε δεν ήταν ευχάριστες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, την Παρασκευή συνεδριάζει η ΟΛΜΕ για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει στο μέλλον.

Από την πλευρά της, η κ.Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε καθησυχαστική, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

«Πάνω από όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας», σημείωσε η υπουργός στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση.

«Το Νέο Σχολείο», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, «είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις».

«Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών», τόνισε και καταλήγοντας υπογράμμισε:

«Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς, αλλά για τον μαθητή. Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής».

Η κ.Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *