Οι δέκα (γυναικείες) εντολές

Οι δέκα (γυναικείες) εντολές

Μια σχέση για να λειτουργήσει ιδανικά, πρέπει να υπακούσει σε μερικές άγραφες μεν, απαράβατες δε εντολές.

Εμείς σου δίνουμε και τις δέκα εντολές και μένει να τις εκτυπώσεις, και να τις δώσεις στον αγαπημένο που θα τις κάνει εικόνισμα πάνω από το κρεβάτι του.

Εντολή Πρώτη: Ξενοκοιτάγματα κομμένα
Έχεις ακούσει αυτά που λένε κάποιοι άντρες πως είναι κτήμα των γυναικών; Αυτούς τους άντρες τους αφήνεις να είναι κτήμα και όχι δικό σου απόκτημα.

Για τον δικό σου αγαπημένο, τα ξενοκοιτάγματα σταματάνε από τη στιγμή που γίνεσαι η κοπέλα του. Θα πεις το βλέπειν επιτρέπεται.

Βέβαια, έχει πολύ μεγάλη διαφορά ένα βλέμμα σε κάποια άλλη σούπερ καυτή γυναίκα και το να κολλήσει να την κοιτάει με τα σάλια να του τρέχουν. Έτσι κι αλλιώς ο έξυπνος άντρας ξέρει πως να θαυμάσει κάτι ωραίο χωρίς να τον πάρεις χαμπάρι ή έστω να κάνει το κομπλιμέντο του και σε σένα όταν το αξίζεις.

Εντολή Δεύτερη: Η τουαλέτα είναι το βασίλειό σου και δεν το πειράζει κανείς!
Για κάθε γυναίκα το μπάνιο είναι ο ναός της, το μέρος του σπιτιού που μπορεί να κάθεται όσο θέλει και ο σύντροφός της δεν επιτρέπεται να την ενοχλεί ακόμα και άθελά του.

Οπότε του τονίζεις πως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το αγαπημένο σου (και πανάκριβο) σαμπουάν ή αφρόλουτρο. Δεν επιτρέπεται να αφήνει τις βρεγμένες του πετσέτες στο πάτωμα κινδυνεύοντας να χαλάσεις το πρόσφατο πεντικιούρ σου.

Και φυσικά επιβάλλεται να σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας και να το αφήνει στη θέση του κατόπιν.

Εντολή Τρίτη: Οφείλει να θυμάται όλες τις σημαντικές ημερομηνίες (για εσένα)
Προφανώς ως σημαντική ημερομηνία δεν εννοούμε τον τελικό ποδοσφαίρου ή τα γενέθλια της μαμάς του. Αν θέλει μπορεί να τα θυμάται, αν όχι δικό του πρόβλημα.

Μπορεί για εκείνον οι ημερομηνίες που σε αφορούν να μην είναι σημαντικές (Αγίου Βαλεντίνου, γενέθλια, επέτειος γνωριμίας ή επανασύνδεσης) αλλά για εσένα το να τις ξεχάσει σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρεις.

Αν δεν θέλει να ξεκινά ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος κάθε φορά που ξεχνά τις «σημαντικές ημερομηνίες» ας τις γράψει στο ημερολόγιο, ας τις αποθηκεύσει στο κινητό του ή ας κάνει λοβοτομή. Κι ένα τριαντάφυλλο ως δώρο δεν βλάπτει από μεριάς του.

Εντολή Τέταρτη: Δεν γίνεται να αργεί να ετοιμαστεί περισσότερο από εσένα
Ένα μέρος των στιγμών που ομορφαίνουν τη ζωή μιας γυναίκας, είναι εκείνο το μαγικό δευτερόλεπτο που αφού έχει στήσει (πολύ ή λίγο) τον καλό της, βγαίνει από το μπάνιο έτοιμη, φορώντας το ωραίο της μικρό μαύρο φορεματάκι, βαμμένη και στολισμένη στην τρίχα και περιμένει να τη θαυμάσει.

Αν εκείνος είναι ακόμα στο μπάνιο, η μαγεία χάνεται. Σίγουρα, μπορεί να χρειάζεται δέκα λεπτά για να ετοιμαστεί, αλλά δεν βλάπτει να συγχρονίσει το ρολόι του σωστά ώστε να την περιμένει.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα τελετουργικό που ξεκινά στο πρώτο ραντεβού κορυφώνεται στο γάμο και συνεχίζει σε όλη τη σχέση. Και για όνομα του Θεού αγόρια, κάντε και ένα κομπλιμέντο. Πείτε στην αγαπημένη σας και μια καλή κουβέντα έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Εντολή Πέμπτη: Απαγορεύεται να αμφισβητεί ρούχα, παπούτσια ή μαλλιά
Όσον αφορά τα παπούτσια καμία γυναίκα δε θέλει να ακούσει την ερώτηση: «Τώρα το έχεις ανάγκη αυτό το ζευγάρι πέδιλα; Τόσα δεν έχεις;».

Ναι, έχεις πολλά παπούτσια. Αλλά κι εκείνος πόσα παιχνίδια playstation έχει αγοράσει τον τελευταίο μήνα; Για να μην μιλήσω για την περιουσία που έχει δώσει για να αναβαθμίσει τη μηχανή του.

Επίσης εννοείται πως δεν πρέπει να κάνει αρνητικά σχόλια για το νέο σου κούρεμα. Σίγουρα, μπορεί να ήταν καλύτερο στο μαλλί της Μπέκαμ, αλλά δεν χρειάζεται να στο υπενθυμίζει.

Τέλος, όσο αφορά το ζήτημα του στυλ, εμείς καταλαβαίνουμε τη μόδα, οι άντρες όχι. Τέλος συζήτησης. Φυσικά δεχόμαστε την κριτική που γίνεται καλοπροαίρετα. Δηλαδή, αντί να σου πει, χάλια τα έκανες τα μαλλιά σου, υπάρχει το διπλωματικότερο: «Το μακρύ καρέ σου πήγαινε καλύτερα».

Εντολή Έκτη: Μην υποτιμάς την περίοδο μας
Σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς άντρες (μεταξύ τους και ο αγαπημένος σου) να ρίχνουν όλα τα νεύρα και τα παράπονα που τους κάνει η σύντροφός τους στην περίοδο που μάλλον περνάει.

Κύριοι, το να αποδίδετε όλα μας τα νεύρα στην περίοδο (ακόμα κι αν βρισκόμαστε στις δύσκολες ημέρες)μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνετε.

Εσύ από τη μεριά σου, μπορείς να του εξηγήσεις το πώς αισθάνεσαι, να διώξεις το φόβο του για την περίοδο, να μην τον πρήζεις με το θέμα αυτό και να μην αφήνεις να γίνεται ο καλός σου, σάκος του μποξ εξαιτίας των ορμονών που έχεις.

Εντολή Έβδομη: Οφείλει να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού
Αν ήδη συγκατοικείτε, εννοείται πως συμπεριφορές του άντρα πασά δεν είναι αποδεκτές. Δουλεύετε και οι δύο σκληρά, δεν ζείτε στον 20 αιώνα, οπότε τα βάρη πρέπει να είναι μοιρασμένα.

Αν δεν βάζει μυαλό, υποσχέσου πως θα τον ανταμείψεις με μαγικές ερωτικές στιγμές αργότερα.

Εντολή Όγδοη: Δεν είναι ο Μαγκάιβερ και δεν χρειάζεται να «παίζει» τον Μπομπ το Μάστορα
Σίγουρα όλες θέλουμε στο πλευρό μας έναν άντρα που ξέρει να αλλάζει λάμπες, να φτιάχνει τα υδραυλικά κι να κάνει τις δουλειές που δεν μπορούμε.

Αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει να δοκιμάζει πράγματα που δεν γνωρίζει βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του απλά για να μας εντυπωσιάσει.

Ειδικά, στην περίπτωση που ασχολείται με κάτι που δεν ξέρει, μόνο ζημιά θα κάνει και θα αφήσει ανολοκλήρωτο το επίτευγμα κατά 99%.

Δεν χρειάζεται να τον αποπαίρνεις αλλά ούτε και να τον ενθαρρύνεις σε τέτοιες προσπάθειες. Φυσικά, το να φωνάζεις «στα ‘λεγα εγώ», θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Εντολή Ένατη: Πρέπει να περιποιείται τον εαυτό του χωρίς υπερβολές
Εννοείται πως δεν θέλουμε στο πλευρό μας έναν άντρα που μόλις βγήκε από το σπήλαιο αλλά ούτε και τον Νάρκισσο που θα ασχολείται μόνο με την εξωτερική του εμφάνιση. Ένας σύντροφος προσεγμένος και καλοφτιαγμένος είναι ό,τι πρέπει για μια κυρία που σέβεται τον εαυτό της.

Εντολή Δέκατη… και φαρμακερή: Ο σύντροφός σου πρέπει να λέει όσα χρειάζεται όταν πρέπει
Για να μην βρεθεί να κοιμάται στον καναπέ, πρέπει να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την οποιαδήποτε επισήμανση που περιλαμβάνει:

«Πώς έκανες έτσι τα μαλλιά σου; Πιστεύεις πως πρέπει να φας και από αυτό; Τώρα αυτή είναι κολλητή σου; Δεν στο είπα ότι θα βγω μόνος σήμερα; Και ‘γω (απάντηση του στο σ’αγαπώ που προηγήθηκε από εσένα)».

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *