Η υπερβολική ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικής κρίσης

Η υπερβολική ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικής κρίσης

Όλο και περισσότερες είναι εκείνες οι έρευνες, με πιο πρόσφατη εκείνη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Neurology», που επισημαίνουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού, ή αλλιώς η σωστή ενυδάτωση μειώνει σημαντικά την εμφάνιση ημικρανιών .

Σύμφωνα με αυτή ο κίνδυνος εμφάνισης ημικρανιών η ζέστη και οι απότομες αυξήσεις της περιβαλλοντικής θερμοκρασίας συχνά προηγούνται των κρίσεων στα άτομα με χρόνιους πονοκεφάλους. Μάλιστα, οι πιθανότητες να παρουσιαστούν ημικρανίες αυξάνεται κατά 8% κάθε φορά που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αυξάνεται κατά μισό βαθμό.

Η επίδραση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη όταν οι αλλαγές των θερμοκρασιών είναι απότομες. Γι αυτό το λόγο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπιστεί η εμφάνιση ημικρανιών είναι πολύ απλά η κατανάλωση άφθονου νερού.

Σε αντίθετη περίπτωση η αφυδάτωση συμβάλει στη μείωση του όγκου του αίματος με συνέπεια να τροφοδοτείται ο εγκέφαλος με λιγότερο αίμα και λιγότερο οξυγόνο, και να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία.

Για να εξασφαλιστεί η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού το καλοκαίρι, οι άντρες πρέπει να πίνουν περίπου 13 φλιτζάνια υγρών και οι γυναίκες περίπου 9.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *