Η εθνική Αγγλίας θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με τη JP Morgan

Η εθνική Αγγλίας θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με τη JP Morgan

Η εθνική Αγγλίας θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με τη JP Morgan

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan προέβλεψε σήμερα ότι η ομάδα της Αγγλίας θα κερδίσει το Μουντιάλ-2010 που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου στη Νότια Αφρική.

Εφαρμόζοντας στο ποδόσφαιρο την ποσοτική ανάλυση την οποία χρησιμοποιεί στις εκτιμήσεις της για τις αξίες των αγορών, η τράπεζα εκτιμά ότι η Βραζιλία έχει «την ισχυρότερη ομάδα», καλύτερη απ’ αυτή της Ισπανίας και της Αγγλίας. Όμως το πρόγραμμα των αγώνων θα επιτρέψει στους Άγγλους να κερδίσουν το Κύπελλο.

Η Γαλλία θα πάρει την έβδομη θέση, σύμφωνα με το μοντέλο της τράπεζας.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, η οποία αποκαλείται ποσοτική ανάλυση ή «Quant», βασίζεται στα οικονομικά μαθηματικά που χρησιμοποιούνται για να προβλεφθεί η αξία των χρηματοπιστωτικών τίτλων και των παραγώγων τους. Ωστόσο η μέθοδος αυτή είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις αφού δεν κατάφερε να προβλέψει τη σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

Σύμφωνα με την JP Morgan, στις 11 Ιουλίου η Αγγλία θα κερδίσει στα πέναλτι τον τελικό με αντίπαλο της Ισπανία. Η Ολλανδία θα έρθει τρίτη αφού θα κερδίσει τη Σλοβενία στο «μικρό τελικό». Οι Άγγλοι θα έχουν προηγουμένως κερδίσει την Ολλανδία στους ημιτελικούς, και πάλι στα πέναλτι.

Η Γαλλία θα φτάσει ως τους προημιτελικούς, στις 2 Ιουλίου, όμως θα χάσει από την Αγγλία.

«Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα μαθηματικό μοντέλο παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιεί η κοινότητα των Quants (οι οικονομικοί αναλυτές που χρησιμοποιούν τη μέθοδο Quant) και να το εφαρμόσουμε στο Μουντιάλ», εξηγεί η τράπεζα σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Οι προβλέψεις της JP Morgan πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ προσεκτικά, παραδέχεται πάντως η τράπεζα. Όμως, εξηγεί, «πιστεύουμε πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα άσκηση και για μια ιδανική ευκαιρία να παρουσιαστούν με ευχάριστο τρόπο ορισμένες ποσοτικές μέθοδοι».

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , , , , .

2 Comments

  1. Το μόνο παγκόσμιο που έχει κερδίσει και θα είναι το μοναδικό στην ιστορία της, είναι το κύπελλο του 1966, τότε που στο τελικό με τη Γερμανία καταλογίσθηκε υπέρ της ένα αμφισβητούμενο γκόλ το οποίο την έστεψε παγκόσμια πρωταθλήτρια….την μοναδική φορά που η Αγγλία πήρε ένα αξιόλογο τίτλο!
    Οι Άγγλοι είναι αθλητές, με ποδοσαφαιρική παιδεία και ξέρουν να μάχονται μέχρι το τελευταίο λεπτό.
    Ύστερούν όμως σε τακτική, δέχονται εύκολα το γκολ και δεν ξέρουν να παίζουν άμυνα, κάτι που όποιος το γνωρίζει καλά, όπως οι ιταλοί είναι τελικά οι νικητές του θεσμού. Οι Άγγλοι είναι φλεγματικοί και αποδέχονται πάντα το αποτέλεσμα, ακόμα και το πιο ταπεινωτικό γι΄αυτούς.
    Δεν είναι όμως η ομάδα που θα κάνει το μεγάλο παιχνίδι για να προχωρήσει και να φτάσει στο τελικό ενός Μουντιάλ. Αυτό το έχουν μόνο δύο ομάδες η μάλλον τρεις….η Βραζιλία, η Ιταλία και η Γερμανία.
    Είμαι λάτρης του Αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά ποτέ δεν θα στοιχημάτιζα ότι μπορεί η Αγγλία να κερδίσει ένα Μουντιάλ με τους παίχτες της καταπονημένους από τα απανωτά παιχνίδια που δίνουν όλη τη σεζόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *