Βρετανοί πολιτικοί θύματα απατεώνων στο Twitter

Hariet Hurman

Hariet Hurman

Δύο Βρετανοί πολιτικοί έπεσαν θύματα απατεώνων που έστελναν εκ μέρους τους σεξουαλικά μηνύματα σε άλλους χρήστες του Twitter.

Πρόκειται για τον υπουργό Ενέργειας Ed Milibud, και την πρόεδρο την Βουλής των Κοινοτήτων Hariet Hurman. Όσοι «ακολουθούν» τον λογαριασμό του υπουργού στο Twitter, έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν το τελευταίο του μήνυμα αναφερόταν στο τι κάνει στην σεξουαλική του ζωή. Αμέσως μετά ακολούθησε μήνυμα από τον ίδιο λέγοντας ότι έπεσε θύμα Phishing(ψαρέματος).

Το phishing, είναι μία υστερόβουλη τακτική, όπου οι χρήστες επισκέπτονται πλαστές σελίδες και καταχωρούν προσωπικά στοιχεία όπως κωδικοί πρόσβασης. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στις τραπεζικές σελίδες, όπου προσπαθούν μέσω email να κατευθύνουν τον χρήστη σε μία πλαστή σελίδα, όπου θα εισάγει όλα τα απόρρητα στοιχεία του.

Η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων παραδέχτηκε πως επιτήδειοι έστειλαν μήνυμα στον βουλευτή της αντιπολίτευσης Alan Duncan. «Ποτέ δεν θα έστελνα ένα τέτοιο tweet», σχολίασε η πρόεδρος χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες στο τι περιείχε το μήνυμα.

Πάντως θύματα του phishing έχουν πέσει πολλοί, ακόμα και έμπειροι χρήστες του ιντερνέτ. Για παράδειγμα, η Intel UK απολογήθηκε για τη παραβίαση του προφίλ της από χάκερ στο Twitter.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *