Τάισε το μωρό της μέχρι....θανάτου

Τάισε το μωρό της μέχρι….θανάτου

Μία νοσοκόμα στη Βρετανία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή σκότωσε το μωρό της ταΐζοντάς το με το ζόρι.

Η Γκλόρια Ντουόμο κρίθηκε ένοχη σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου επειδή προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατο της 10 μηνών κόρης της Ντάιαμοντ.

Η Ντουόμο φέρεται να είχε εμμονή με το βάρος του μωρού της κι έτσι μόλις σταμάτησε να το θηλάζει άρχισε να εισάγει αναγκαστικά ρευστοποιημένο φαγητό στο στόμα του.

Το βρέφος πέθανε πέρυσι τον Μάρτιο αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το Press Association. Σύμφωνα με τη νεκροψία η Ντάιαμοντ πέθανε από πνευμονία, η οποία προκλήθηκε από το φαγητό, καθώς στους πνεύμονές της βρέθηκαν μεταξύ άλλων κρέας και δημητριακά.

Κοινωνικοί λειτουργοί και γιατροί απολογήθηκαν που δεν κατάφεραν να σώσουν το βρέφος και επεσήμαναν ότι θα διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι μητέρες για να ταΐζουν τα παιδιά τους, κυρίως όσες προέρχονται από πολιτισμούς που θεωρούν πιο υγιή τα παχιά παιδιά.

Η Ντουόμο, που εργαζόταν στο νοσοκομείο Σαν Τόμας στο νότιο Λονδίνο, στη διάρκεια της δίκης έκλαιγε και δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτε για να βλάψει το μωρό της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η μητέρα της στην Γκάνα τάιζε με τον ίδιο τρόπο τόσο εκείνη, όσο και τα αδέρφια της όταν ξεκίνησε να τους δίνει στέρεη τροφή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Άντριου Έντις επί μήνες το φαγητό πήγαινε κάτω από το λάθος δρόμο και το βρέφος άρχισε να πνίγεται και να βήχει.

«Πρόκειται για μία πολύ άσχημη υπόθεση. Πέθανε εξαιτίας της μεθόδου που επέλεξαν οι γονείς της για να την ταΐσουν όταν ξεκίνησαν να της δίνουν στέρεη τροφή. Η κατηγορία είναι αναγκαστική σίτιση. Όταν έχεις ένα παιδί που δεν νιώθει καλά και πνίγεται δεν συνεχίζεις», πρόσθεσε.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *