Ο Πάπας καταδίκασε την κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Ο Πάπας καταδίκασε την κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Ο Πάπας καταδίκασε την κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στο Βατικανό με θέμα την οικογένεια ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ καταδίκασε τη κακοποίηση των παιδιών από ιερείς. Ο Πάπας είπε πως για αιώνες, η Καθολική Εκκλησία έχει αποδείξει τη δέσμευσή της να αγαπά και να σέβεται τα παιδιά και η διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένα από τα μέλη του – που ενεργούν σε αντίθεση με τη δέσμευση αυτή – έχουν παραβιάσει τα δικαιώματα αυτά. Η Καθολική Εκκλησία εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα». Οι εν λόγω παρατηρήσεις του Βενέδικτου έγιναν με αφορμή την ολοκλήρωση μιας επιστολής προς τους πιστούς της Ιρλανδίας, ύστερα από τα φαινόμενα μαζικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς και την συγκάλυψη του σκανδάλου από την Ιρλανδική εκκλησία. Κλείνοντας την ομιλία του ο Πάπας Βενέδικτος είπε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Posted in Διεθνή and tagged , , .

One Comment

 1. Προς το Blog σας

  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

  http://www.ksipnistere.blogspot.com

  http://www.ksipnistere.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *