Λογοκρισία στο διαδίκτυο

Η λογοκρισία στο διαδίκτυο φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα

Η λογοκρισία στο διαδίκτυο φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα

Η λογοκρισία στο διαδίκτυο (internet) φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα στην Κίνα. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε μια ακόμα ενέργεια έτσι ώστε να μπορέσει να αυξήσει το κλοιό παρακολούθησης του διαδικτύου (internet).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας των Πληροφοριών της Κίνας, οποιοσδήποτε θέλει να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα (website) θα πρέπει να συναντηθεί πρώτα με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητά του.

Αυτό σίγουρα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω, σχετικά με την ελευθερία του διαδικτύου (internet). Το πρόσχημα που χρησιμοποίει η κυβέρνηση της Κίνας, είναι ο έλεγχος της πορνογραφίας. Σύμφωνα με τις αρχές από τον Ιανουάριο του 2009, λόγω των νέων μέτρων λογοκρισίας του διαδικτύου (internet), έχουν συλληφθεί 5000 bloggers και έχουν κλείσει 15000 ιστοσελίδες (websites) πορνογραφικού περιεχομένου.

Όμως απώτερος σκοπός είναι ο πολιτικός έλεγχος των ιστοσελίδων (websites). Επιπλέον αυτό το μέτρο θα κάνει τους κατόχους των ιστοσελίδων να λογοκρίνονται από μόνοι τους. Εξάλλου πόσο εύκολα μπορείς να ασκήσεις κριτική, όταν πρώτα θα έχεις συναντηθεί προσωπικά με τους φορείς της κυβέρνησης.

Το περασμένο Δεκέμβριο η κινεζική κυβέρνηση, είχε απαγορεύσει σε ιδιώτες να έχουν ιστοσελίδες (websites) με την κατάληξη «.cn». Αυτό το μέτρο άρθηκε και την θέση του πήρε η προσωπική συνέντευξη.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

One Comment

  1. προκειται φυσικα για αστειοτητες. Ειναι μακρα η διαμαχη της Κινας με την ελευθερια στο διαδικτυο, με το google & αλλες υπηρεσιες
    παρομοια σκηνικα παρατηρουμε μοναχα σε ανατολικες χωρες. Ευτυχως στην Ελλαδα δεν εχουμε κανενα τετοιο προβλημα :[

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *