Ελεύθερος ο ακτιβιστής Juan Martínez

Απελευθερώθηκε ακτιβιστής στην Oaxaca

Απελευθερώθηκε ακτιβιστής στην Oaxaca

Ο ακτιβιστής Juan Manuel Martínez Moreno, απελευθερώθηκε μετά από έναν χρόνο κράτησης,  Ο Martínez είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του Αμερικάνου κάμεραμαν, Brad Will, στην πόλη Oaxaca του Μεξικό αλλά τελικά απελευθερώθηκε καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον του.

Το 2006 ο Martínez συμμετείχε σε πολλές διαμαρτυρίες εναντίον του κυβερνήτη της Oaxaca, Ulises Ruiz Ortiz. Ο Αμερικάνος κάμεραμαν που κάλυπτε τα γεγονότα έπεσε νεκρός από έναν πυροβολισμό στις  27 Οκτωβρίου του 2006. Να σημειώσουμε ότι η θέση του Brad Will ήταν υπέρ των διαμαρτυρόμενων.

Ο Martínez μετά την αποφυλάκισή του υποστήριξε πως επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη. Υποστήριξε επίσης πως υπάρχουν στοιχεία για το ποιος πυροβόλησε τον Brad Will, αλλά οι υπεύθυνοι καλύπτονται από το καθεστώς του Ulises Ortiz.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Brad Will, Miguel Ángel de los Santos, ποτέ δεν πείστηκε πως ο Martínez ήταν ένοχος. Μάλιστα δήλωσε πως τώρα περιμένει την συνέχιση των ερευνών αλλά αυτή τη φορά με πιο αντικειμενικό τρόπο.

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *