Κρατείται Αμερικάνος πολίτης

Κρατείται Αμερικάνος πολήτης

Κρατείται Αμερικάνος πολίτης

Νέα σύλληψη Αμερικάνου πολίτη από τις αρχές της Β.Κορέας.  Η Β.Κορέα ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Αμερικάνο πολίτη, όταν αυτός προσπάθησε να περάσει παράνομα μέσα στην χώρα, από σύνορα με την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθηκε την Δευτέρα και αυτή την στιγμή ανακρίνεται από τις αρχές της Β.Κορέας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Β.Κορέα κρατάει ακόμα έναν Αμερικάνο πολίτη, τον Robert Park. Ο Robert Park συνελήφθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2009, όταν και αυτός πέρασε παράνομα στην Β.Κορέα για να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς της χώρας.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτές οι δυο υποθέσεις έχουν κάποια σχέση. Το γεγονός ότι υπάρχουν δυο συλλήψεις Αμερικανών πολιτών, από τις αρχές της Β.Κορέας, μέσα σε λίγες εβδομάδες μπορεί να προκαλεί εντύπωση σε κάποιους, αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά.

Πέρυσι δυο δημοσιογράφοι από την Αμερική, η Laura Ling και η Euna Lee, συνελήφθηκαν επίσης στα σύνορα με την Κίνα. Αυτές καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας αλλά αφέθηκαν ελεύθερες μετά από τέσσερεις μήνες.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *