Επεισόδια στην Τουρκία

Επεισόδια στην Τουρκία

Επεισόδια στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, είχε υποσχεθεί την παραχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων στους Κούρδος. Αυτό φυσικά είχε γίνει, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνει για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ. Όμως, από όσο φαίνεται, στην γειτονική χώρα θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές αλλαγές.

Το Σάββατο η τουρκική αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις εξήντα ατόμων για τους οποίος υπήρχαν υποψίες ότι έχουν κάποια σχέση με το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα  (PPK). Δύο εκ των συλληφθέντων ήταν οι Nevin Erdemir και Alattin Bati, δημοσιογράφοι στην εφημερίδα Azadiya Welat. Αξίζει να αναφέρομε ότι η εν λόγω εφημερίδα δημοσιεύεται στην κουρδική γλώσσα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τρεις ταυτόχρονες εφόδους των τουρκικών αστυνομικών αρχών. Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου γίνει η δίκη τους.

Αυτή η κίνησε έρχεται σαν συνέχεια της απόφασης του περασμένου μήνα, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομο το Κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP).

Ακολούθησαν κάποια επεισόδια στις πόλεις Γιουκσέκοβα και Ντογκουμπεγιαζίτ. Τα επεισόδια αυτά έληξαν με συλλήψεις, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *