Στους 22 οι νεκροί στη Γάζα

Στους 22 οι νεκροί στη Γάζα

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια πολλών ισραηλινών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 70 τον αριθμό των θυμάτων κατά την τρίτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες όπου προβαλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία, και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κόντρα.
Μια ώρα αργότερα, πάντα στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες.

Στο προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα χαράματα στην πόλη της Γάζας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν, και τέσσερις τραυματίσθηκαν.

Σήμερα το πρωί, ένα πεντάχρονο παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή στο Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε επίσης ο αλ-Κόντρα, και ένας νέος 19 ετών σκοτώθηκε σε επίθεση στο Χαν Γούνες, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο παιδιά, το ένα από τα οποία σοβαρά.

Εξάλλου ένας άνδρας που είχε τραυματισθεί σοβάρα σε επιδρομή χθες, Τετάρτη, υπέκυψε στα τραύματά του, πρόσθεσε ο αλ-Κόντρα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.

Η Χαμάς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, μία από τις οποίες αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Έξι ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος και 7 αναχαιτίθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα κατά τη χθεσινή κύκτα, διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

Η Αίγυπτος άνοιξε σήμερα το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.

Τα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισράηλ, είναι έτοιμα να υποδεχθουν παλαιστίνιους τραυματίες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο μεθοριακός τερματικός σταθμός της Ράφα είναι η μοναδική πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Μετά την καθαίρεση του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, το Κάιρο κλείνει πολύ τακτικά το πέρασμα και δεν το ανοίγει παρά περιστασιακά, κυρίως για να διέλθουν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *