Στις 12 Ιουλίου θα κοιμηθείτε 20 λεπτά λιγότερο

Στις 12 Ιουλίου θα κοιμηθείτε 20 λεπτά λιγότερο

Γνωρίζατε ότι όταν έχει πανσέληνο κοιμόμαστε λιγότερο;

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν πολλοί ακόμη και σήμερα, παρότι δεν υπήρχε μέχρι τώρα κάποια πραγματική επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει την άποψη αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time, σουηδοί ερευνητές κατάφεραν όχι μόνο να μετρήσουν πόσο χρόνο κοιμόμαστε πιο λίγο, αλλά και να βρουν μια σχέση μεταξύ του σεληνιακού κύκλου και της διάρκειας του ύπνου μας.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Current Biology από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, οι οποίοι μελέτησαν 47 υγιείς ενήλικες, αναφέρει ότι οι επιστήμονες βρήκαν πως οι εθελοντές κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά λιγότερο, ενώ χρειάζονταν 5 λεπτά περισσότερο για να τους πάρει ο ύπνος, όταν είχε πανσέληνο.

Κι ενώ –όπως αναφέρουν- απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο ακριβώς συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας αυτό που υποψιάζονται οι ειδικοί είναι ότι ο εγκέφαλό μας είναι πιο αντιδραστικός όταν το φεγγάρι είναι «γεμάτο», κάνοντας πιο δύσκολο το να ηρεμήσουμε και τελικά να… αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *