Προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

Προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

Ότι μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας θα μολύνει την Ευρώπη με την τρομοκρατία προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

«Αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δολοφονηθεί ή ανατραπεί και οι τρομοκρατικές ομάδες αναλάβουν την εξουσία στη Συρία, η Ευρώπη γνωρίζει, ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει επίσης, ότι το σύνολο της Ευρώπης, θα μολυνθεί από την τρομοκρατία», δήλωσε ο Μαδούρο από το Παραμαρίμπο, του Σουρινάμ, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών της νότιας Αμερικής (UNASUR).

«Είναι τρέλα να επιτεθούν στη Συρία. Είναι τρέλα να οπλίσουν τις ομάδες της Αλ Κάιντα για να απομακρύνουν το συριακό καθεστώς», δήλωσε ο Μαδούρο.

Η σύνοδος UNASUR καταδίκασε την «εξωτερική παρέμβαση» στη Συρία και απηύθυνε έκκληση για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση, στο τελικό ανακοινωθέν της. Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας, του Ισημερινού και της Βολιβίας έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *