Εκτός λειτουργίας πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία

Εκτός λειτουργίας πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία

Έκλεισε ο ένας από τους δυο εν ενεργεία πυρηνικούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power (Kepco).

Οι διαδικασίες τερματισμού της λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η συντήρηση του αντιδραστήρα 3, ξεκίνησαν χθες το πρωί και ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμό του νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανέφερε ένας αξιωματούχος της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμο του πυρηνικού αντιδραστήρα έχει ως στόχο να επιτρέψει στο διαχειριστή να προετοιμαστεί για τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις μετά από 13 μήνες συνεχούς λειτουργίας. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αντιδραστήρα δεν έγινε γνωστή. Ο δεύτερος αντιδραστήρας, που είναι ακόμη σε λειτουργία, δηλαδή η μονάδα 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί, αναμένεται να κλείσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιδραστήρας 3 του πυρηνικού εργοστασίου ξανάρχισε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2012 και ήταν η πρώτη πραγματική «ανάκαμψη» του πυρηνικού προγράμματος της Ιαπωνίας που σήμανε το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς την ατομική ενέργεια εξ αιτίας του ατυχήματος της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *