Τα τηλεοπτικά συμβόλαια του ποδοσφαιρικού προϊόντος

Το ενδιαφέρον βρισκόταν ότι η Ελληνική Super League  ήταν στην 8η θέση με συμβόλαιο 65εκ κάθε χρόνο

Το ενδιαφέρον βρισκόταν ότι η Ελληνική Super League ήταν στην 8η θέση με συμβόλαιο 65εκ κάθε χρόνο

Ενδιαφέρον μου προκάλεσε πριν από μερικές μέρες ένα δημοσίευμα στο online περιοδικό sportbiz.gr που μιλούσε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον δεν ήταν ότι στην πρώτη θέση ήταν η Αγγλία  και πώς η Ισπανία ήτανε στην 5η θέση αλλά χωρίς να έχουνε κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Το ενδιαφέρον βρισκόταν ότι η Ελληνική Super League ήταν στην 8η θέση με συμβόλαιο 65εκ κάθε χρόνο.

Πως αξιολογείται η τιμή αυτή βέβαια είναι απορίας άξιων καθώς το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε δεν έχει καμία σχέση με την τιμή αυτή. Χαρακτηριστικό είναι ότι από πάνω μας σε αξία είναι και το Τουρκικό πρωτάθλημα αλλά και το Ολλανδικό. Αντίθετα με ότι πιστεύουμε η αξία των ομάδων και των ποδοσφαιριστών εκεί είναι μεγαλύτερη.

Στο πολύ ενδιαφέρον περιοδικό για όσους θέλουνε να μελετάνε μια άλλη πτυχή του αθλητισμού είδαμε πως υπάρχει και μια αναφορά στην Γερμανική Bundesliga. Σύμφωνα με την εταιρεία McKinsey «O οικονομικός παράγοντας Bundesliga» το Γερμανικό πρωτάθλημα απασχολεί αυτή την στιγμή 110.000 ανθρώπους σε όλη την χώρα ενώ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεισφέρει κατά 5% στο ακαθάριστο προϊόν της χώρας.

Με λίγα λόγια το ποδόσφαιρο εκεί δεν είναι μόνο χαρά (έχουν το μικρότερο κόστος εισιτηρίων σε όλη την Ευρώπη) αλλά προσφέρει ενεργά στην οικονομία και στην χώρα.

Φτάνοντας στα δικά μας ο Σκάι πριν από μερικές μέρες ζήτησε να επαναδιαπραγματευθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο μιας και βλέπει να χάνονται τα χρήματα που έχει επενδύσει λόγω της αυξανόμενης βίας, φυσικά και η Superleague είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. Αυτό θα έλειπε..

Αυτό το σαββατοκύριακο συνεχίστηκε φυσικά το ίδιο σχέδιο με επεισόδια στα περισσότερα γήπεδα και με τον κόσμο να απομακρύνεται ακόμα πιο πολύ από το γήπεδο. Άκουσα ότι ο πρόεδρος της Superleague και του Παναθηναϊκού κατηγόρησε το κράτος για την βία και τον ΟΠΑΠ που σταμάτησε να τους χορηγεί χρήματα. Έχει κατά 50% δίκιο, το κράτος είναι υπεύθυνο που δεν παίρνει σκούπα να καθαρίσει το ποδόσφαιρο όπως είχε κάνει η Θάτσερ πριν χρόνια στην Αγγλία.

Όμως ο πρόεδρος της Superleague δεν λέει την απόλυτη αλήθεια όταν μιλάει και για τις ομάδες καθώς όλες ανεξαιρέτου τρέχουν να την βγάλουν καθαρή στα αθλητικά δικαστήρια μετά από κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Χαρακτηριστική ήταν η απολογία του Παναθηναϊκού ότι στο ντέρμπι η γυναίκα που δούλευε στα σεκιούριτι απλά χάλασε το μανικιούρ της και δεν έχασε το δάχτυλο της…

Όμως η αλήθεια είναι ότι όλους μας βολεύουν τα επεισόδια καθώς αποσπούν την προσοχή των πολιτών από εκεί που θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα. Λες και το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι που θα πάει ο Σκοκό.

Online Marketing Blog

Termatofylakas

Posted in Αθλητικά and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *