Ζωρζ Πιλαλί

Ζωρζ Πιλαλί

Ζωρζ Πιλαλί

Λόγο της επιλογής του τραγουδιού για την Eurovision θυμήθηκα την περσινή βραδιά του τελικού που με την παρέα αποφασίσαμε να μην την παρακολουθήσουμε και να παραστούμε σε ένα live στο Κύτταρο. Η συναυλία ήταν από τον Δ.Πουλικάκο και την  Σούφρα μπαντ του  Ζ.Πιλαλί. Η επιλογή μας αποδείχτηκε πολύ καλή γιατί ο Ζώρζ Πιλαλί ήταν αποκαλυπτικός και πέρα του αναμενομένου καλός. Με αφορμή λοιπόν αυτό θα ήθελα να γράψω για αυτόν τον αμφιλεγόμενο και ιδιόμορφο αλλά με φανατικούς θαυμαστές καλλιτέχνη.

Ο Ζ.Πιλαλί, ο καλλιτέχνης με το επιλήψιμο χιούμορ, διηγείται ιστορίες κοσμοπολίτικες, επαρχιώτικες, rock n roll, ιστορίες σκυλάδικες, της ξέρας και της άπνοιας. Παράλληλα είναι ένας σημαντικός κιθαρίστας του μπλουζ (μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της σκηνής) και ένας ταχυδακτυλουργός μουσικών ιδιωμάτων, ένας μοναδικός ερμηνευτής. Εμφανίζεται μόνο όταν εκείνος θέλει, και θέλει, όταν έχει κάτι καινούργιο να πει. Το πιο γνωστό του κομμάτι στο ευρύ κοινό είναι τα «Μπατσόνια». Η ένδυση του συνοδεύετε από τις τιράντες και τα φανταχτερά πουκάμισα. Διάσημες και ευφυείς είναι οι ατάκες και οι μονόλογοι του ανάμεσα στα τραγούδια. Η αγαπημένη μου είναι η εξής :Τα πανεπιστήμια δεν βγάζουν προσωπικότητες αλλά μόνο ειδικότητες.

Ο  Ζώρζ Πιλαλί γεννήθηκε στην Αθήνα 29/1/1958.Το 1983 εκδίδει τον δίσκο «Επιθυμία» ,το 1986 ένα δίσκο live και το 1994 την «Θεοκωμωδία» .

Υ.Γ.

Επειδή οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ακούστε ένα αντί-εξουσιαστικό τραγουδάκι

Posted in Μουσική, Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *