Riverside

Στις 7/5 οι Riverside στο club Rodeo

Στις 7/5 οι Riverside στο club Rodeo

Πρόκειται για ένα rock/metal συγκρότημα, με χώρα καταγωγής την Πολωνία. Η Πολωνία είναι μια χώρα με βαθιά κουλτούρα στις τέχνες και ίσως το μοντέρνο αυτό συγκρότημα να είναι μια σύγχρονη «ένδειξη» του εκλεπτυσμένου αυτού λαού.

Για να είμαι μουσικά σωστή, οι Riverside «κινούνται» σε progressive rock ήχους, και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένη, παίζουν ατμοσφαιρική progressive rock μουσική.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο το εν λόγω συγκρότημα είναι γνωστό στο χώρο της rock/metal σκηνής, αλλά δεδομένου ότι το Ελληνικό κοινό αγαπάει τον ατμοσφαιρικό και παράλληλα μελωδικό ήχο (κάτι που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια), είναι πολύ πιθανό το όνομα τους να μην ηχεί άγνωστο σε μερικούς από εσάς.

Ως πιστός ακόλουθος και των δύο αυτών μουσικών «ρευμάτων» (ατμοσφαιρικό και progressive), ήταν αναμενόμενο το πρώτο άκουσμα του ήχου των Riverside (μια μίξη και των δύο παραπάνω μουσικών ήχων) που έγινε κατά τύχη σε κάποιο Αθηναϊκό δισκάδικο, να «συγκινήσει» τα αυτιά μου, κάνοντας με στη συνέχεια απόλυτα «εθισμένη» σε αυτούς.

Αυτό που προσφέρουν μουσικά οι Riverside είναι πρώτον μελωδικές, ήρεμες και ατμοσφαιρικές στιγμές με «οδηγό» την «καθαρή» φωνή του τραγουδιστή / μπασίστα  Mariusz Duda και δεύτερον τεχνικές μουσικές «παρορμήσεις» με γκάζια, τσαμπουκά και θυμό.

Όσον αφορά τους στίχους, οι Riverside «περνάνε» μέσα από το μυαλό και «ακουμπάνε» ταυτόχρονα τις ευαισθησίες μας αλλά και τις στιγμές της προσωπικής μας «τρέλας».

Η δισκογραφία των Πολωνών ξεκινάει το 2004 με το debut άλμπουμ «Out of myself». Το ξεκίνημα τους δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο, μιας και χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος progressive δίσκος εκείνης της χρονιάς, κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στους progressive κύκλους των fans.

Το επόμενο βήμα τους γίνεται το 2005 με τον -χωρίς υπερβολή- συγκλονιστικό δίσκο «Second Life Syndrome».

Ένα χρόνο αργότερα θα κυκλοφορήσει το EP «Voices in my head» με πέντε νέα κομμάτια και τρία live τραγούδια του πρώτου τους δίσκου.
Το «Rapid Εye Movement» είναι ο τρίτος full length δίσκος της μπάντας που κυκλοφόρησε το 2007 και φτάνουμε στην τελευταία τους κυκλοφορία (2009), το «Anno Domini High Definition», το οποίο στην digipack έκδοση του περιλαμβάνει και ένα dvd με το live που έδωσε το συγκρότημα το 2008 στο Άμστερνταμ.

Ερχόμενοι τώρα στο 2010, και συγκεκριμένα στον επερχόμενο Μάιο, ανακοινώθηκε ότι θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στη χώρα μας για πρώτη φορά τους Riverside live στο club Rodeo!

Στις 7/5, οι Prog Πολωνοί θα «ξυπνήσουν» το Αθηναϊκό κοινό με τις κιθαριστικές τους μελωδίες, το επιβλητικό μπάσο, τα δυναμικά ντράμς και τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα.

Η δε φωνή του frontman του group, πέρα από τις ξαφνικές και γεμάτες «νεύρο» φωνητικές στιγμές, θα μας ταξιδέψει στο εσωτερικό της ψυχής μας και ίσως να μπορέσει να διώξει του «δαίμονες» του καθενός από εμάς!

Αυτοί είναι λοιπόν οι Riverside…ένα μουσικό όνειρο που μπορεί να είναι και εφιάλτης…

Δείτε το βίντεο του Riverside – O2 Panic Room

Caramelie

Posted in Jeux de Caramelie, Μουσική and tagged , , , .

2 Comments

  1. Pingback: Οι συντάκτες του Slap στους Riverside: Live at Rodeo | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *