Ο Διαβάτης ακούει Μάλαμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σ.Μάλαμας έγινε γνωστός αρχικά στο ευρύ κοινό από το τραγούδι «Τσιγάρο Ατελείωτο η μοναξιά» που βρίσκετε στον δίσκο του «Κύκλος» ενώ είχαν προηγηθεί οι δίσκοι «Ασπρόμαυρες ιστορίες» και «Παραμύθια» που είχαν πουλήσει λίγα αντίτυπα. Σαν φοιτητής τότε έμαθα κι εγώ τον ήχο και το στυλ του Σωκράτη και ειδικά ο δίσκος με τις Ασπρόμαυρες ιστορίες αγοράστηκε ξανά γιατί από την πολύ χρήση υπήρξαν απώλειες λόγο φθοράς. Σήμερα τα τραγούδια του από αυτούς τους δίσκους και τους επόμενους είναι γνωστά σε πολύ μεγάλο κοινό.

Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι τραγουδοποιός, τραγουδιστής και κιθαρίστας, είναι ένας άνθρωπος που καθιέρωσε το δικό του μοναδικό στυλ, είναι ένας τραγουδιστής που το μεγαλείο του φαίνεται στις συναυλίες γιατί η άμεση επικοινωνία με το κοινό και η καθαρή δυνατή και στεντόρεια φωνή του είναι η μαγεία του. Είναι ένας τραγουδιστής που το κοινό του τον φωνάζει απλά Σωκράτη και από ένα αυτόγραφο η ένα ενθύμιο θα προτιμούσαν μια μέρα να είναι στην παρέα τους και να πίναν μαζί ένα ποτηράκι κρασί η ένα τσιπουράκι. Είναι ένας άνθρωπος απλός ,λιτός, αντιστάρ που αφήνει το έργο του να μιλά για αυτόν.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Της Μέρας και της Νύχτας», «Λαβύρινθος»,

«13.000 Μέρες», «Ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς», «Ένα», «Άδειο Δωμάτιο», «Δρόμοι» και συνεργασίες με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και δεκάδες άλλους καλλιτέχνες. O Σωκράτης Mάλαμας έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για ένα μεγάλο διάστημα δίδασκε μουσική σε Ωδείο.

Σήμερα διαμένει και δημιουργεί στα Τρίκαλα.

Κάθε χρόνο κατεβαίνει για κάποιο αριθμό παραστάσεων σε κλειστό χώρο στην Αθήνα είτε στον Σταυρό του Νότου και για τα δύο προηγούμενα χρόνια στον Ζυγό φέτος όμως θα τον δούμε μόνο σε καλοκαιρινές συναυλίες γιατί λέγεται ότι ετοιμάζει νέο δίσκο και δεν θα εμφανιστεί.

Υ.Γ

Απολαύστε αυτό

Posted in Μουσική, Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , .

3 Comments

  1. Pingback: Βίντεο-αφιέρωμα στο Σωκράτη | Slap

  2. Pingback: 23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, Σωκράτης Μάλαμας (Τετάρτη 9 Ιουνίου) | Slap

  3. σε μαγευει,σε ταξιδευει..απιστευτος ο Σωκρατης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *