Γιάννης Γιοκαρίνης

Γιάννης Γιοκαρίνης

Γιάννης Γιοκαρίνης

O Γιάννης Γιοκαρίνης είναι ένα φαινόμενο ανθρώπου και τραγουδιστή που όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι δεν τον αγγίζουν και μένει ίδιος και ωραίος.

Γεννήθηκε 22/09/1955 στην Κοκκινιά και σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τον κέρδισε το “μοντέρνο”. Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο αυτό σαν τραγουδοποιός, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον στίχο.

Ξεκίνησε να παίζει το 1968, πλήκτρα και πέρασε από αρκετά συγκροτήματα, όπως, Σκορπιός, 2002 GR, Αγάπανθος, Ηρακλής και Λερναία Ύδρα.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν με το συγκρότημα «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» στο δίσκο «ΠΟΠ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ’73».Από το 1981 έως το 1984 δούλεψε σαν πιανίστας στο συγκρότημα του Βαγγέλη Γερμανού. Το 1984 κυκλοφορεί στη Λύρα το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ σε στίχους και μουσική δική του με τίτλο: «ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ».Έγινε ευρύτερα γνωστός ακολουθώντας σόλο καριέρα, χάρη στο τραγούδι «ΕΥΛΑΜΠΙΑ». Την μεθεπόμενη χρονιά ακολουθεί ο δίσκος: «ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ».

Το 1985 γράφει μουσική για το δίσκο: «ΤΣΙΚΑΜΠΟΥΜ» που τον τραγούδησε ο Γιάννης Κούτρας και το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετέχει στην μεγάλη συναυλία που δίνει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Το 1986 συμμετέχει συνθετικά στο δίσκο του Σάκη Μπουλά «ΜΠΟΥΛΑΣ ΕΛΛΑΣ» και για όλη την χρονιά εμφανίζεται στο Άλσος με τους Παπακωνσταντίνου, Μπονάτσο, Μπουλά, Αργυροπούλου.

Το 1988 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Γιάννη Γιοκαρίνη με τίτλο: «ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ». Αυτή τη φορά τραγουδά τραγούδια άλλων συνθετών (Λ.Παπαδόπουλου, Α. Σκαμάγκα κλπ.). Τον ίδιο χειμώνα εμφανίζεται στο Κύτταρο με τον Σάκη Μπουλά και την Αφροδίτη Μάνου.

Το 1989 έρχεται το: «Ε! ΚΑΙ ΤΙ ΈΓΙΝΕ» σε στίχους των Γιοκαρίνη, Ρέλλια, Τριανταφύλλου, Σελληνοπούλου, με την φιλική συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη. Εμφανίζεται στο Κύτταρο με τον Μικρούτσικο, τη Βόσσου και τον Τουρκογιώργη.

Το 1990 κυκλοφορεί το 5ο άλμπουμ του με τίτλο: «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ». Ακολούθησε η δισκογραφική δουλειά του οι: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ» που βασίζεται σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Ακολουθεί η κυκλοφορία μιας συλλογής με τίτλο «ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ» που περιλαμβάνει ένα απάνθισμα όλων των επιτυχιών που έχει κάνει ο Γιάννης Γιοκαρίνης από το 1984 μέχρι σήμερα. Επιτυχίες που χαρακτήρισαν την καριέρα του και καθιέρωσαν τον καλλιτέχνη στο χώρο της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής.

Η επόμενη δισκογραφική δουλειά, που συμμετέχει ο παιδικός του φίλος Χριστόφορος Κροκίδης έχει τίτλο: «ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ» ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος «ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ» με συνθέσεις δικές του και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη, τον οποίο παρουσιάζει με το συγκρότημα “MOBY DICK” στη Μουσική Σκηνή «Αρχιτεκτονική».

Στη συνέχεια μέχρι και σήμερα συνθέτει και συνεργάζεται με διάφορα σχήματα Rock, Ethnic, και Λαϊκής μουσικής.

Το 2003 μαζί με τον Χριστοφορο Κροκίδη δημιουργούν ένα μουσικό σχήμα και πραγματοποιούν συναυλιακές εμφανίσεις αλλά και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά του, και ύστερα από μια πετυχημένη σειρά εμφανίσεων με τους Δ.Τσακνή, Σ.Μπουλά, Λ.Μαχαιρίτσα, Φ.Πλιάτσικα στην Πλάκα, και αρκετές συναυλίες παρέα με τον Λάκη “με τα ψηλά ρεβέρ” Παπαδόπουλο, στο Rodeo, το 2006 ο Γιάννης Γιοκαρίνης συναντά τον Γιάννη (ΛοΓό)-θέτη και κυκλοφορεί το δίσκο «ΝΑΥΑΓΟΣ ΜΕΣ’ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ».

Ακούστε το τραγούδι Ευλαμπία

Posted in Μουσική, Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , .

One Comment

  1. TON ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ Ο ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ “ΜΠΟΥΛΑΣ ΕΛΛΑΣ”?
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΘΕΟΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *