Ντίνος Σαδίκης

Ντίνος Σαδίκης

Ντίνος Σαδίκης

Τον Ντίνο Σαδίκη θα τον χαρακτήριζα  ένα «τρελό» μουσικό με την έννοια του «τρελού» να ερμηνεύεται σαν τον αυθόρμητο ,τον πηγαίο ,τον κεφάτο , τον έξω από τους καθωσπρεπισμούς ,τον νεορεμπέτη καλλιτέχνη.

Ο Ντίνος Σαδίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών φεύγει για σπουδές στα ΤΕΙ Λάρισας και μετά από τρία χρόνια τελειώνει με άριστα τη σχολή Παραϊατρικών επαγγελμάτων, τμήμα Μικροβιολογίας. Εκεί ήταν που κόλλησε και το… μικρόβιο της μουσικής.

Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, γράφει τα πρώτα του τραγούδια και δημιουργεί μαζί με τον Στέφανο Κανελλή τα ΜΑΥΡΑ ΤΗΓΑΝΙΑ, γκρουπ πρόδρομο των ΕΝ ΠΛΩ. Εν τω μεταξύ έχει περάσει σαν αριστούχος, χωρίς εξετάσεις, στην ιατρική της Αθήνας την οποία και παρατάει μετά έξι χρόνια, στο πτυχίο. Γνωρίζεται με τον Δήμο Ζαμάνο και σχηματίζουν τους ΕΝ ΠΛΩ (Αθήνα 1985).Από αυτή την κολλητή σχέση προκύπτει μετά τέσσερα χρόνια και πολλές περιπέτειες, ο ένας και μοναδικός δίσκος του σχήματος με τον ομώνυμο τίτλο «ΕΝ ΠΛΩ, ο οποίος θεωρείτε και ένας από τους πιο σπάνιους (1000 αντίτυπα) και ακριβούς δίσκους βινυλίου ελληνικού συγκροτήματος.

Το 1991 ο Ντίνος Σαδίκης βρίσκεται στην Κρήτη και δουλεύει πάνω σε νέο υλικό. Πολύτιμος συνεργάτης σ’ αυτή την απόπειρα, ένας φίλος από τους ΕΝ ΠΛΩ, ο μπασίστας Μίμης Καφούσιας. Η περίοδος αυτή της ζωής του Ντίνου αποτυπώνεται τελικά στον πρώτο προσωπικό του δίσκο «ΜΟΛΥΒΕΝΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» (Μύλος 1996). Στο άλμπουμ περιέχεται και η διασκευή του κομματιού των Εν Πλω «Χωρίς Κανόνα», το οποίο τραγουδάει ο Δημήτρης Καφούσιας καθώς ο Ντίνος Σαδίκης ήθελε να δει το αίσθημα που βγαίνει μέσω ενός άλλου ερμηνευτή.

Μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και ηχολήπτης στο Ράδιο 88μισό. Εννιά χρόνια μετά τις «Μολυβένιες Ιστορίες», ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Ντίνου Σαδίκη είναι πλέον γεγονός. «Το γέλιο των πολλών» ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη του 2005. Ο Ντίνος Σαδίκης συμμετείχε και στο CD «Ο Χαμένος Tα Παίρνει Όλα» του Γιάννη Αγγελάκα, όπου τραγουδούσε το ομώνυμο κομμάτι μαζί με τον Αγγελάκα. Εν τω μεταξύ ο Δήμος Ζαμάνος αποχωρεί οικειοθελώς απ τη ζωή το 2004.

Συμμετέχει ενεργά μέχρι και σήμερα στους ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, το γκρουπ που συνοδεύει τον Γιάννη Αγγελάκα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ :
1996 Μολυβένιες ιστορίες (Μύλος)
1996 Και λοιπόν τι; (EP) (Tsalapetinos Productions)
2005 Το γέλιο των πολλών (Lazy Dog)

Ντίνος Σαδίκης – Δεν Ήταν Απαισιόδοξο Τραγουδάκι


Ντίνος Σαδίκης – Μια Όμορφη Μελαχρινή

Posted in Μουσική, Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Συνέντευξη Γιάννη Αγγελάκα | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *