Οι Calexico επιστρέφουν

Οι Calexico επιστρέφουν

Ο ήχος, η ατμόσφαιρα, η μαγεία, η παράδοση και οι μουσικές ρίζες της Νέας Ορλεάνης έχουν εμπνεύσει πολλούς μουσικούς κι έχουν παίξει ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση της αμερικάνικης μουσικής παράδοσης.

Ειδικά μετά την καταστροφή της πόλης από τον τυφώνα δεκάδες σπουδαίοι μουσικοί, από τον Dr. John ως τους Blind Boys of Alabama, συναντήθηκαν ξανά με την μουσική ιστορία της πόλης και δημιούργησαν άλμπουμ εμπνευσμένα από τον περίφημο ήχο της Νέας Ορλεάνης.

Τώρα ήρθε και η σειρά των Calexico να αποτίσουν φόρο τιμής στην μουσική παράδοση της Νέας Ορλεάνης, καθώς το καινούργιο τους άλμπουμ -μετά από 4 χρόνια σιωπής- θα είναι εμπνευσμένο από την ηχητική παράδοση της πόλης, που όπως λένε οι ίδιοι: «έχει κάτι σκοτεινό, μεταφυσικό, υγρό και ακραίο».

Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από την εταιρία Anti (με την οποία συνεργάζονται για πρώτη φορά) με τίτλο: «Algiers» και σε παραγωγή του Craig Scumacher. Ο προηγούμενος δίσκος τους ήταν το: «Carried to Dust» και είχε κυκλοφορήσει το 2008 ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα στράφηκαν στο σινεμά γράφοντας μουσική γιά το ντοκιμαντέρ: «Circo» και για την ιρλανδέζικη ταινία: «The Guard».

Πηγή: tospirto.net

Posted in Μουσική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *