Θύμα λογοκρισίας το «Τα παιδία δεν παίζει»

Θύμα λογοκρισίας το «Τα παιδία δεν παίζει»

Θύμα λογοκρισίας το «Τα παιδία δεν παίζει»

Στα γρανάζια της λογοκρισίας έπεσε το ντοκιμαντέρ «Τα παιδία δεν παίζει», το οποίο απορρίφθηκε από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, η οποία δίνει την άδεια, ώστε να προτείνονται στους μαθητές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Η επιτροπή ανήκει στον Ενιαίο Διοικητικό Τοµέα Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Διευθύνσεως Συµβουλευτικού και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού και Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας.

Μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι της επιτροπής τονίζουν ότι η ταινία είναι κουραστική, δίνει λάθος μήνυμα, δείχνει παιδιά που βρίζουν και αποτελούν κακό πρότυπο συμπεριφοράς. Μάλιστα, μέλος της επιτροπής τη χαρακτηρίζει “σκληρό ριάλιτι, επικίνδυνο για τα παιδιά”…

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν πήρε το “πράσινο φως” από την επιτροπή, πραγματεύεται την προσπάθεια τεσσάρων παιδιών από την Πάτρα, της Αλεξάνδρας, του Βλαντ, της Χρύσας και του Χρήστου να μετατρέψουν ένα οικόπεδο σε χώρο για παιχνίδι.

Στην προσπάθεια τους να κάνουν το αυτονόητο, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στο παιχνίδι, τα τέσσερα παιδιά φτάνουν μέχρι το δημαρχείο της πόλης…

Μάλιστα, στο αίτημα των παιδιών απάντησε τελικά θετικά ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Φούρας.

Δείτε το τρέηλερ του «Τα Παιδία δεν παίζει»

Πηγή: skai.gr

Posted in Κοινωνία, Σινεμά and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *