Οι Αντρες που Κοιτούν Επίμονα Κατσίκες (The men who stare at goats)

Η πρώτη ταινία του Grant Heslov

Η πρώτη ταινία του Grant Heslov

Αμερικανικός στρατός – Ιράκ – μεταφυσικές δυνάμεις – κατσίκες. Ο συνδυασμός και μόνο των λέξεων σου πρακαλεί γέλιο.

Το The men who stare at goats, η πρώτη ταινία του Grant Heslov, αναφέρεται στον ρεπόρτερ Bob Wilton (Ewan McGregor) που στην προσπάθεια να ξεπεράσει τον χωρισμό του από την πρώην γυναίκα του, αποφασίζει να γράψει για τους αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο με το Ιράκ αλλά παρά τις προσπάθειες του, δεν καταφέρνει να μπει στη χώρα. Μέχρι που γνωρίζει τον Lyn Cassady (George Clooney).

Ο Lyn Cassady είναι παλαίμαχος στρατιωτικός με «μεταφυσικές» δυνάμεις που βρίσκεται σε μυστική αποστολή στο Ιράκ και κοντά του ο Wilton μαθαίνει τα πάντα για τον «Στρατό της νέας γης» όπου ο Cassady ήταν μέλος με αρχηγό τον Bill Django (Jeff Bridges) που ήταν ο ιδρυτής , γκουρού και υποστηρικτής της ιδέας οτι η Αμερική μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε πόλεμο με ειρηνικά μέσα. Μετά από διάφορα «ατυχή» γεγονότα, οι Wilton και Cassady φτάνουν στις νέες εγκαταστάσεις που έχεις δημιουργήσει ο  Larry Hooper (Kevin Spacey) ο οποίος «έδωσε» τέλος στο «Στράτο της νέας γης» εξαιτίας της ζήλιας που ένιωθε για τον Cassady και τις απίστευτες δυνάμεις που διέθετε.

Το The men who stare at goats είναι απολαυστικό. Διαθέτει χιούμορ, σαρκασμό και ωραίες ερμηνείες. Ο Ewan McGregor ως ρεπόρτερ που κρύβει μέσα του τον «ανθρωπάκο» που τον κράταει ασφαλή και μακρύα από οποιαδήποτε αυθορμητισμό και απόλαυση, ταιριάζει γάντι στον ρόλο. Οι  Jeff Bridges και Kevin Spacey παίζουν δύο χαρακτήρες που ξέρουν πολύ καλά αλλά πραγματικά «όλα τα λεφτά» είναι ο George Clooney.

Στο The men who stare at goats ο George Clooney παίρνει έναν αστείο ρόλο από την φύση του και του δίνει μία ανθρώπινη/σοβαροφανή  χρειά που τον διαφυλλάσει από το να γίνει γραφικός και γελείος. Ο Clooney καταφέρνει σε αυτή την κωμωδία  με χαμηλούς τόνους να προκαλέσει γέλιο χωρίς να κάνει στην ουσία κάτι εξωφρενικά αστείο – τύπου Jim Carrey. Δεν μιλάμε αλλώστε για τέτοιου τύπου κωμωδία.

Δυστυχώς το The men who stare at goats σεναριακά «αδειάζει» από τα μέσα της ταινίας και μετά. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Jon Ronson, δεν καταφέρνει  να κράτησει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος και χάνει σταδιακά όλη την σπιρτάδα και σαρκαστική διάθεση που είχε εξ αρχής.

Σκηνοθέτης: Grant Heslov
Σενάριο: Peter Straughan , Jon Ronson (βιβλίο)
Είδος:Κωμωδία
Καστ: George Clooney , Ewan McGregor ,Jeff Bridges
Kevin Spacey
, Robert Patrick , Stephen Root

Posted in Ministry of Silly Walks, Σινεμά and tagged , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *