Ο Ρομπέν των Δασών του Ράσελ Κρόου και Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Ρομπέν των Δασών

Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Ρομπέν των Δασών

Ο «μύθος» του Ρομπέν Λόξλεϊ ή πιο γνωστά του Ρομπέν των Δασών θα αναβιώσει για άλλη μία φορά, μιας και η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, Robin Hood, θα ανοίξει σήμερα Τετάρτη το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της αγγλικής λογοτεχνίας εδώ και δεκαετίες, με πολλούς να υποστηρίζουν πως ήταν πραγματικό πρόσωπο και όχι απλά ένας μύθος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως υπάρχουν πάνω από 30 μεταφορές του μύθου σε τηλεόραση και κινηματογράφο, με το ρόλο του μεγάλου ήρωα να τον έχουν παίξει μεταξύ άλλων ο Έρολ Φλιν, ο Σον Κόνερι, ο Κέβιν Κόστνερ και τώρα ο Ράσελ Κρόου.

Ο Αυστραλός αστέρας λέγεται πως μελέτησε πάνω από 30 βιβλία για τον ήρωα και την εποχή και μάλιστα λέγεται πως προπονήθηκε τόσο πολύ στην τοξοβολία ρίχνοντας τουλάχιστον 200 βέλη και πάνω την ημέρα.

Τον ρόλο της Μάριον θα υποδυθεί η πανέμορφη Κέιτ Μπλάνσετ.

Η βασική διαφορά της εν έτει 2010 κινηματογραφικής μεταφοράς του θρύλου που έχει γυριστεί σε Αγγλία και Ουαλία και καλύπτει την περίοδο από το θάνατο του βασιλιά Ριχάρδου Ι το 1199 μέχρι και την υπογραφή της Magna Carta το 1215, είναι πως τόσο ο Ρίντλεϊ Σκοτ όσο και ο Ράσελ Κρόου ήθελαν να φωτίσουν μέσα από την ταινία τις απαρχές του θρύλου του Ρομπέν των Δασών.

Με άλλα λόγια, και οι δύο τους ήθελαν να αποτυπώσουν κινηματογραφικά την ιστορία του τρόπου με τον οποίο ένας απλός τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι μεταμορφώνεται στο γνωστό θρύλο του Ρομπέν των Δασών, δίνοντας στο κοινό ανάγλυφα το κοινωνικο-ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο της Αγγλίας την εποχή εκείνη: η Αγγλία έχει πτωχεύσει, απειλείται από έναν εμφύλιο πόλεμο αλλά και από τη Γαλλία, ενώ στην εξουσία βρίσκεται ένας ανεπαρκής βασιλιάς, ο Ιωάννης. Έτσι, το τέλος της ταινίας αποτελεί την αρχή της γνωστής ιστορίας…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Posted in Σινεμά and tagged , , , , , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Γάλλος… Ρομπέν των Δασών | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *