Νίκος Αλευράς

Νίκος Αλευράς

Νίκος Αλευράς

Ο Νίκος Αλευράς είναι ένας πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης με ανατρεπτικό χιούμορ και προκλητική ματιά.


Γεννήθηκε το 1948. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Το 1969 δούλεψε στην Αναπαράσταση ( Θ. Αγγελόπουλος) όπου υποδύθηκε και ένα σημαντικό ρόλο. Το 1974 κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μικρού μήκους ταινία του Ο παππούς μου. Το 1975 άρχισε να δουλεύει στην τηλεόραση.

Το 1977 η ταινία του Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε (Το1984 κόπηκε ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη της τηλεοπτικής του μετάδοσης από την ΕΡΤ-2 στην οικογενειακή “ταινία του Σαββάτο” λόγω περιεχομένου) . Φέτος κυκλοφόρησε και το ομώνυμο βιβλίο/dvd από τις εκδόσεις λαλλούδα-Ιδιομορφή.

Φιλμογραφία
1974 Ο παππούς μου (μμ)
1977 Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι

1981 Αγάπη μου, γιατί;
1984 Το λαχείο
1995 Οι αθώοι της πτέρυγας 5
2000-02 Οδύσσεια: Ένα ερωτικό ταξίδι
2004 Παράσταση
2005 Aντιλαλούνε τα βουνά
2006 Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος

2007 Ερωτικά μαθήματα για επαναστατική δράση

2010 Το αρχαίο όστρακο

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους, Σινεμά and tagged , , , , .

One Comment

  1. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
    LINK!PLEASE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *