Δωρεάν για τους ανέργους προβολές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν για τους ανέργους προβολές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν έχουν τη δυναντότητα να παρακολουθήσουν ορισμένες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οι άνεργοι, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας ανεργίας.

Το Φεστιβάλ, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας ανεργίας τις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00.

Παράλληλα, πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, η πολυαναμενόμενη νέα δημιουργία των αδερφών Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν, Το παιδί με το ποδήλατο, αλλά και η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Φάουστ.

Επίσης στις Ειδικές Προβολές εντάσσονται, τα νέα φιλμ των Ματιέ Κάσοβιτς, Η τάξη και το ηθικό (Rebellion) και Αντρέι Ζβάτζιντσεφ Έλενα, καθώς και η βραβευμένη στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, ταινία Αντίο του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το ιρανικό καθεστώς σε πενταετή ποινή φυλάκισης.

Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διαρκεί από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου.

Posted in Σινεμά and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *