Καινούργιες ταινίες (26/05/12)

Καινούργιες ταινίες (26/05/12)

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βγαίνει στις αίθουσες μόνο μία καινούρια ταινία. Και αυτή (κατά έναν τρόπο παλιά). Ο λόγος για την τρίτη ταινία με ήρωες τους Άνδρες με τα Μαύρα. Κατά τα άλλα στις αίθουσες προβάλλονται ξανά τα Αυτοκίνητα της Pixar, ενώ ο Μεγάλος Δικτάτορας προβάλλεται σε επανέκδοση.

Men In Black III
Μπάρι Σόνενφελντ και Γουίλ Σμιθ συνεργάζονται ξανά μετά από 10 χρόνια στο σίκουελ του Men In Black, το οποίο προβάλλεται σε 3D. Στην ταινία ο πράκτορας Τζ. προσπαθεί να σώσει τον συνεργάτη του Κ. από έναν θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί τη ζωή του. Γι’ αυτό θα ταξιδέψει στον χρόνο. Περιμένετε έναν απολαυστικό Γουίλ Σμιθ σε μεγάλα κέφια. Νέα προσθήκη στο καστ ο Τζος Μπρόλιν, ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του Τόμι Λι Τζόουνς στα νιάτα του.

Αυτοκίνητα
Μια μεγάλη επιτυχία, έξι χρόνια και ένα σίκουελ μετά, τα Αυτοκίνητα του 2006 επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη. Εκτός από το ότι είναι διασκεδαστικά, τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους, τα Αυτοκίνητα της Pixar τα αγαπάμε και για έναν ακόμα λόγο: είναι η τελευταία ταινία του Πολ Νιούμαν.

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ
Η σπουδαία σάτιρα του Τσάρλι Τσάπλιν θέτει στο στόχαστρο τον ναζισμό. Προβλήθηκε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει ως πηγή… έμπνευσης την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Η υπόθεση έχει ως εξής: Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας εβραίος κουρέας (Τσάρλι Τσάπλιν) τραυματίζεται πολεμώντας για το φανταστικό έθνος της Τομανία και μένει χρόνια σε ένα νοσοκομείο βετεράνων. Όταν επιστρέφει σπίτι, πολλά έχουν αλλάξει: Ο Αντενόιντ Χίνκελ (επίσης ο Τσάπλιν) έχει αποκτήσει απόλυτη δύναμη και έχει μετατρέψει την Τομανία σε μια αντισημιτική μηχανή πολέμου. Ενώ υπερασπίζεται το κουρείο του από μια επίθεση, ο κουρέας συναντά την όμορφη Χάνα (Πολέτ Γκοντάρ) και γίνεται ακούσια ο ήρωας του κινήματος αντίστασης που αναπτύσσεται στο γκέτο. Λόγω της ομοιότητάς τους, οι δυνάμεις της Τομανίας μπερδεύουν τον κουρέα με τον τυραννικό Χίνκελ, γεγονός που οδηγεί τον εβραίο κουρέα να απονείμει δικαιοσύνη απευθύνοντας στους πολίτες μία από τις πιο συγκινητικές ομιλίες που έχουν αποτυπωθεί σε φιλμ.

Posted in Σινεμά and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *