Καινούργιες ταινίες (19/5)

Καινούργιες ταινίες (19/5)

Μόλις τρεις ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες -οι δύο επανεκδόσεις-, ενώ ξεκινά και το Ταινιόραμα στον κινηματογράφο Άστυ. Ξεχωρίζουν, φυσικά, οι τέταρτοι Πειρατές της Καραϊβικής, με τον Τζόνι Ντεπ να επιστρέφει στον δημοφιλή ρόλο του Κάπτεν Τζακ Σπάροου, ενός «ροκ σταρ του 18ου αιώνα, ένα κράμα Κιθ Ρίτσαρντς και Πέπε Λε Πιου», όπως δηλώνει ο ίδιος. Αυτή τη φορά στο πλάι του έχει την Πενέλοπε Κρουθ.
Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά

Έχοντας αφήσει πίσω τους Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι, ο Τζόνι Ντεπ-Κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το παρελθόν του. Σε όλα αυτά προστίθεται η αναζήτηση για τη θρυλική «Πηγή της Αιώνιας Νιότης», καθώς και ο φοβερός και τρομερός Μαυρογένης, με αποτέλεσμα η τέταρτη ταινία της σειράς ταινιών Πειρατές της Καραϊβικής να αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές προτάσεις του καλοκαιριού. Η ταινία έρχεται σε τρισδιάστατη μορφή. Μιλώντας πρόσφατα για τον ρόλο του Κάπτεν Σπάροου, ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε: «Νιώθω ότι με τον Τζακ Σπάροου, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Διασκεδάζω ακόμα μαζί του. Ο κόσμος, όμως, θα αποφασίσει. Αν κουραστεί να τον βλέπει, τότε θα σταματήσω». Μήπως μια τέτοια δήλωση ανοίγει το δρόμο και για μια και πέμπτη ταινία;

Η Νέα Βαβυλώνα

Η ταινία των Γκ.Κόζιντσεφ και Λ.Τράουμπεργκ εξετάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία και τη συντριβή της Παρισινής Κομμούνας. Η Λουίζ, πωλήτρια σε ένα πολυκατάστημα γνωρίζει έναν νεαρό στρατιώτη και τον ακολουθεί στον επαναστατικό αγώνα. Συμμετέχει κι αυτή ενεργά στις μάχες, αντιστέκεται στην παράδοση των κανονιών στους κυβερνητικούς, κανονιών που είχαν αποκτήσει οι εργάτες ύστερα από δικό τους έρανο και όχι με κρατικά χρήματα, και πολεμά μέχρι τέλους… Η ταινία γυρίστηκε το 1929 και, αν και σε στοιχεία προπαγανδιστική, κάνει πράξη τις αρχές του γερμανικού εξπρεσιονισμού και της ρώσικης πρωτοπορίας.

Το Νόημα της Ζωής

Η διάσημη κωμωδία των Μόντι Πάιθον που δεν αφήνουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Στο Νόημα της Ζωής «όχημα» για το ανατρεπτικό τους χιούμορ είναι επτά σκετς που περιγράφουν τις «επτά ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου» (όπως λέει ο Σαίξπηρ), από τη γέννηση μέχρι το θάνατο. Μέσα από αυτά διακωμωδούνται τα πάντα: η Εκκλησία, η εκπαίδευση, η αποικιοκρατία. Η ταινία έχει βραβευτεί με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.

Παράλληλα, ξεκινάει και το Ταινιόραμα στον κινηματογράφο Άστυ, το οποίο θα διαρκέσει για δύο μήνες.

Posted in Σινεμά and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *