Έρευνα των καταγγελιών για βασανιστήρια από αστυνομικούς ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Έρευνα των καταγγελιών για βασανιστήρια από αστυνομικούς ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς ζητεί από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα του Guardian

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι γνωστές εδώ και μέρες οι μαρτυρίες των συλληφθέντων που συμμετείχαν στην πορεία με λεπτομερείς περιγραφές όχι μόνο ξυλοδαρμών από αστυνομικούς, αλλά και άλλων συμπεριφορών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστούν βασανιστήρια κατά τη διεθνή νομολογία, καμία αρμόδια Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε διερεύνηση των καταγγελιώνούτε καν στην προσχηματική ΕΔΕ.

Η εικόνα μιας χώρας όπου αστυνομικοί βασανίζουν πολίτες όχι μόνο δεν αντιστοιχεί σε μια δημοκρατία, αλλά ντροπιάζει και μάλιστα διεθνώς τους πολίτες της στο σύνολο τους, τονίζει.

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για μία ακόμη φορά «ονειρεύεται φαντάσματα».

«Κατανοούμε βεβαίως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλους κώδικες αξιών και ότι θαυμάζει απολυταρχικά καθεστώτα. Αλλά δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την οποία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει, όπως και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πράξει ανάλογα εάν χρειαστεί», απαντά το υπουργείο και συνεχίζει: «Τόση ασέβεια επιτέλους απέναντι στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές; Ή μήπως νομίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τις υποκαθιστούν;».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για συγκάλυψη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα το οποίο αντέδρασε και εξακολουθεί να αντιδρά με πολύ έντονο τρόπο στην αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων. «Επιτέλους, το θράσος έχει και τα όριά του!», καταλήγει.

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Σινεμά and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *