Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για βαλκανικές ταινίες μικρού μήκους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για βαλκανικές ταινίες μικρού μήκους

Στις 20.30 της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Iερά Οδός 48, Κεραμεικός) θα ανακοινωθούν τελικά οι νικητές του πρώτου διαδικτυακού φεστιβάλ βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους που διοργάνωσε με επιτυχία επί 46 ολόκληρες μέρες ο ιστότοπος altcine.

H online ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και οι ψηφιακές κάλπες του φεστιβάλ γέμισαν με περισσότερες από 3000 ψήφους από 2500 εγγεγραμμένους χρήστες. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων τίμησαν τις ταινίες με τις κριτικές τους που βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπο του φεστιβάλ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποια από τις 48 ταινίες του altcineAction! όπως είναι ο πλήρης τίτλος του φεστιβάλ, θα πάρει το μεγάλο βραβείο του κοινού και ποιες άλλες θα κερδίσουν τα υπόλοιπα βραβεία.

Την ίδια βραδιά της 3ης Οκτωβρίου, ένα βραβείο έκπληξη θα απονεμηθεί στην καλύτερη κριτική μετά από την απόφαση επιτροπής αποτελούμενης από την Μαρία Παραδείση, Ιστορικό Κινηματογράφου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, την Γκεργκάνα Ντόντεβα, Πανεπιστημιακό στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σόφιας και τον Αγκρον Μτομί, συν-ιδρυτή και δ/ντη του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Τιράνων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το altcineAction! πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολεγίου, το οποίο προσφέρει στο μεγάλο νικητή, ένα πλήρες τριετές πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε Bachelor (BA Film &TV Directing) και στους δύο επόμενους νικητές ένα διετές και ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών κινηματογράφου. Ακόμη, θα δοθεί 20% έκπτωση σε όλους τους διαγωνιζόμενους του Φεστιβάλ εάν επιλέξουν το Μητροπολιτικό Κολέγιο για να σπουδάσουν κινηματογράφο.

Επίσης, οι νικητές του altcineAction! θα αποκτήσουν ό,τι χρειάζονται για την παραγωγή της επόμενης μικρού μήκους ταινίας τους, χάρη στους παρακάτω χορηγούς:
>Εταιρεία TELMACO, αντιπρόσωπος της Avid στην Ελλάδα, προσφέρει ένα AvidMedia Composer v6 software αξίας 2.800 ευρώ.
>Η ΑΡΚΤΟΣ Α.Ε., εταιρεία με 15 χρόνια εμπειρίας σε οπτικοακουστικές υπηρεσίες, προσφέρει 7 ημέρες γύρισμα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
>Η ACCELERE, εταιρεία με τουλάχιστον 20 χρόνια εμπειρία σε υπηρεσίες επεξεργασίας ήχου και εικόνας, προσφέρει ένα πλήρες πακέτο Post Production για μια ταινία μέχρι 20 λεπτά.
>Το DNA Lab, ανεξάρτητο στούντιο ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου, προσφέρει ένα πλήρες πακέτο Sound Design και Sound Mix για μια ταινία μέχρι 15 λεπτά.
>Η YAFKA 3D/Post Production, εταιρία ειδικευμένη στα VFX, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες 5 ημερών για οπτικά εφέ.
>Η MELANCHOLY STAR, εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, ειδικευμένη σε VFX/Storyboarding, προσφέρει 5 ημέρες δωρεάν εικονογράφησης παραγωγής (storyboarding).
>H RENT PHOTO VIDEO, εταιρία ενοικίασης φωτογραφικού και video εξοπλισμού, προσφέρει πλήρη εξοπλισμό για γύρισμα τεσσάρων ημερών.
>Η MC MANIOS, εταιρία με σταθερή πορεία τα τελευταία 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, στο χώρο της παραγωγής της κινούμενης εικόνας, προσφέρει 3 πλήρη πακέτα με αξεσουάρ γυρίσματος.
>Η 2/35, εταιρεία post – production με έδρα την Αθήνα, προσφέρει στους νικητές ένα πλήρες πακέτο επεξεργασίας εικόνας και ήχου, καθώς και την ψηφιακή επεξεργασία των βραβευμένων ταινιών για την προβολή τους κατά την τελετή λήξης.
>Ο Κώστας Βαρυμπομπιώτης διακεκριμένος μιξέρ στην ελληνική και διεθνή αγορά, προσφέρει 2 πλήρη πακέτα Final Mix -ένα 7 και ένα 2 ημερών.

Posted in Σινεμά and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *