Δέκα δάχτυλα του Στέφανου Παρασκευά

Δέκα δάχτυλα

Η παράσταση «Δέκα δάχτυλα» είναι ένα έργο του συγγραφέα-σκηνοθέτη Στέφανου Παρασκευά και αναφέρεται στη ζωή του Μιχάλη ο οποίος είναι άστεγος.

Ο ήρωας θυμάται και περιγράφει με παραστατικό τρόπο σκηνές που τον επηρέασαν . Η ιστορία του ξεκινά από ένα μικρό χωριό στο Κιλκίς . Από τα παιδικά του χρόνια και τη ζήλια του αδερφού του , περνάει στο χαμό του πατέρα του και της μητέρας του και συνεχίζει με μία επεισοδιακή κάθοδο στην Αθήνα.

Εκεί θαμπώνεται από τις βιτρίνες και το πλήθος του κόσμου και συναντά για πρώτη φορά άστεγο .
Αργότερα μία πανέμορφη πόρνη , η Εύα, τον ερωτεύεται και ζουν για λίγο μαζί αλλά η ζήλια του τον κάνει να φύγει .

Για λίγο καιρό ζει με ένα πρεζόνι και μετά αρχίζει δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει..

Λόγω πείνας φτάνει σε σημείο να «ψωνιστεί» από μία κυρία της Εκάλης που τον βάζει να κάνει στριπτίζ.. Στο τέλος του έργου περιγράφει τη θλίψη του για τους αστέγους χωρίς όμως να ζητά τον οίκτο για τον εαυτό του.

Το έργο ακροβατεί μεταξύ δραματικού και κωμικού στοιχείου και συνοδεύεται από μουσική τραγούδι και χορό και το παρουσιάζουν τρεις ηθοποιοί . Η διάρκεια του έργου είναι περίπου μία ώρα.

Το έργο έχει ανέβει δύο φορές πέρσι με τη Θεατρική Ομάδα του Στέφανου Παρασκευά «ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΚΕΩΝ» από ένα θίασο δέκα ατόμων στο κλειστό Θέατρο Συκεών και στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης.

Γιάννης Βελισσαρόπουλος (πιάνο-ερμηνεία)
Εύα Καλτσά (χορός-ερμηνεία)
Στέφανος Παρασκευάς (κείμενο-σκηνοθεσία-ερμηνεία)

Πληροφορίες παράστασης
Η παράσταση ΔΕΚΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ξεκινά την βόλτα της στα καφέ της Θεσσαλονίκης. Πρώτος σταθμός το cafe-bar ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ (ΑΓΝ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 44) ΠΟΛΙΧΝΗ

Την Παρασκευή 1-03-2013 και ώρα 09..30 μ.μ

Posted in Θέατρο, Προτάσεις, Τέχνες and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *