Ρώμη – η αιώνια πόλη

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Αν θέλατε ποτέ να περιγράψετε με δύο λόγια την πόλη της Ρώμης, αυτές θα ήταν «ιστορική» και «ζωντανή». Η υπέροχη αυτή πόλη έχει πάνω από 2700 χρόνια ιστορία και έχει γίνει ίσως μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου.

Η Ρώμη είναι γεμάτη με ιστορικά μνημεία, με απίστευτα σε ποσότητα Ρωμαϊκά μνημεία να είναι συγκεντρωμένα, συμπεριλαμβανομένου του Βατικανού, του Πάνθεον, του Κολοσσιαίου αλλά και τα υπολείμματα του ιπποδρόμου του Μάξιμου – και αν χρησιμοποιήστε την φαντασία σας, μπορείτε σχεδόν να σχηματίσετε στο μυαλό σας τους 200,000 και πλέον θεατές να ζητωκραυγάζουν καθώς παρακολουθούν τις μάχες μεταξύ των μονομάχων αλλά και των άλλων βάρβαρων αθλητικών γεγονότων.

Στην Ρώμη επίσης υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός μουσείων, τα οποία εκθέτουν μερικούς από τους πιο θαυμαστούς και φημισμένους πίνακες ζωγραφικής και αγαλμάτων από καλλιτέχνες όπως οι Raphael, Bottecelli, Pinturicchio και Belini.

Παρόλο που το μέγεθος της πόλης είναι τεράστιο, και απλώνεται σε μία τεράστια έκταση, οι πιο τουριστικές περιοχές συγκεντρώνονται στο κέντρο ανάμεσα στο σταθμό του Τέρμινι, του ποταμού Τίβερη και του Κολοσσιαίου. Εκτός όμως από τις ιστορικές ομορφιές, η Ρώμη διαθέτει πολλά

Pantheon

Pantheon

και όμορφα στυλιστικά καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε τον αυθεντικό ιταλικό καπουτσίνο. Οι πλατείες Di Spanga και Navona σφρίζουν από κόσμο καθημερινά, ενώ στην Via Veneto μπορείτε να βρείτε καταστήματα – λίγο τσιμπημένα βέβαια – που διαθέτουν την τελευταία λέξη της ιταλικής και μη μόδας.

Βατικανό - Άγιος Πέτρος

Βατικανό - Άγιος Πέτρος

Τέλος μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μοναδικό ναό του Άγιου Πέτρου στο Βατικανό, και αν έχετε αντοχές ανεβείτε στην κορυφή του τρούλου όπου μπορείτε να απολαύσετε μία μοναδική θέα από όλη την πόλη.

Αν τελικά αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Ρώμη και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, το τουριστικό κέντρο πληροφοριών βρίσκεται στην Via Parigi, ενώ το τουριστικό γραφείο του Βατικανού (το Centro Servizi Pellegrini e Turisti) θα το βρείτε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Καλό σας ταξίδι….

Posted in Προορισμοί and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *