Ίος

Είναι ένα νησί που δεν έχει την φήμη της Μυκόνου ή της Σαντορίνης αλλά όποιος το επισκέπτεται παθαίνει ίωση!

Είναι ένα νησί που δεν έχει την φήμη της Μυκόνου ή της Σαντορίνης αλλά όποιος το επισκέπτεται παθαίνει ίωση!

Σήμερα θα κάνω αναφορά στο αγαπημένο μου νησί, την Ίο. Το σλόγκαν του νησιού είναι έλα όπως είσαι και προσπαθεί να συνδυάσει όλες τις επιλογές διακοπών και αυτό μου αρέσει πολύ ειδικά στην σημερινή λαίλαπα ομογενοποιήσης των πάντων. Είναι ένα νησί όπου η αναλογία προσφερόμενων υπηρεσιών με τιμές είναι η καλύτερη για τον επισκέπτη. Είναι ένα νησί που δεν έχει την φήμη της Μυκόνου ή της Σαντορίνης αλλά όποιος το επισκέπτεται παθαίνει ίωση!Είναι οι έντονοι ρυθμοί διασκέδασης και οι επιλογές που ικανοποιούν κάθε μουσική προτίμηση.

Είναι ένα χαρακτηριστικό party island, γεγονός βέβαια, που δεν πτοεί καθόλου τις πιο ώριμες ηλικίες καθώς στο κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι καθένας βρίσκει το στέκι του. Και το κυριότερο είναι η εσωτερική διαδρομή που διανύεις μέσα σου και το ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο της ψυχή σου όταν αφήνεσαι στις παραλίες του νησιού.

Η Ίος ή Νιος, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι ντόπιοι το νησί τους, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Νάξο. Είναι ένα σχετικά μικρό νησί, που ξεχωρίζει για τις φυσικές καλλονές του. Η επιφάνεια της Ίου εκτιμάται στα 107,8 τ.χλμ. ενώ έχει μήκος ακτών 87 χιλιόμετρα. Η Ίος είχε πληθυσμό 1.838 άτομα στην απογραφή του 2001 και πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα ή Ίος με 1.632 κατοίκους. Εκτός από τη Χώρα άλλοι οικισμοί στο νησί είναι οι παραθαλάσσιοι Όρμος, Ψάθη, Αγία Θεοδότη, Μυλοπότας, το απομακρυσμένο Μαγγανάρι και ο Επάνω Κάμπος που βρίσκεται στο εσωτερικό της Ίου.

Προικισμένο με απέραντες χρυσαφένιες ακτές και «στολισμένο» με πανέμορφους κάτασπρους οικισμούς, εγγυάται σε κάθε επισκέπτη του αλησμόνητες διακοπές. Οι σημαντικότεροι όρμοι του νησιού είναι ο Γιαλός, ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι.

Η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού είναι ο Μυλοπότας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Χώρα, ενώ άλλες ωραίες παραλίες είναι το Μαγγανάρι, ο Γιαλός, το Κολιτσάνι και η Αγία Θεοδότη.

Το νησί αυτό του Αιγαίου τα έχει όλα. Πλούσια ιστορία, που αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ίου, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο στην Ίο, την πατρίδα της μητέρας του, θάφτηκε ο Όμηρος. Λάμψη και γοητεία, που πηγάζει από την αρχιτεκτονική των οικισμών του, που διατηρούν την κυκλαδίτικη παράδοση. Εναλλαγές τοπίων, που ξυπνούν το ρομαντισμό ή προκαλούν δέος με την αγριάδα τους. Και κυρίως, έχει ατελείωτες παραλίες. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του νησιού. Διαθέτει 86 χλμ. ακτογραμμής από τα οποία τα 32 χλμ. είναι αμμουδιές! Σε συνδυασμό με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά του πελάγους, δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο.

Η Ίος, έχει εξελιχθεί σε ένα τουριστικό θέρετρο με διεθνή φήμη. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης για να περάσουν τις διακοπές τους.

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους, Προορισμοί and tagged , , , , , , , , , , , , , .

8 Comments

  1. Τι μας βάζεις φωτιά ρε Διαβάτη? Α ρε να’μουν τώρα στο νησί.

  2. Giorgos πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να πηγαίνουμε αρχες καλοκαιριού και να φεύγουμε τέλος!Κάτι ξέρεις απο αυτά!

  3. Πρέπει να βρούμε και ένα τρόπο να μαζέψουμε ξανά στην Ίο αυτούς που πήγαιναν πριν 15 χρόνια.

  4. Ε ναι και τώρα καλά είναι. Έχουν αλλάξει οι καιροί αλλά καλά περνάμε κάτω.

  5. ο Μπιλης και η Ταξούλα αντέχουν και σε περιμένουν Giorgos!

  6. Pingback: Το τυροκομείο της Ίου, υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2010 | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *