Άμστερνταμ – Η πόλη των λουλουδιών και… των ποδηλάτων!

Τα κανάλια του Άμστερνταμ

Τα κανάλια του Άμστερνταμ

Η άνοιξη πλησιάζει και δεν θα υπήρχε καταλληλότερη ευκαιρία από αυτήν για να μιλήσουμε για το Άμστερνταμ.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας με τους 800.000 περίπου κατοίκους, έχει μια ιστορία που ξεκινά από το 1200 μ.Χ. όταν στις όχθες του ποταμού Άμστελ (ναι, είναι και ποταμός εκτός από τη γνωστή  μπύρα!) εγκαθίστανται οι πρώτοι ψαράδες.

Στην σύγχρονη ιστορία της θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες το 1928, θα ανοίξει το γνωστό πλέον μουσείο «Βαν Γκογκ» (1973) και τελικά  το 1980 θα γίνει η πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Το Άμστερνταμ έχει 40 μουσεία τα οποία μπορείτε να  επισκεφτείτε και το καθένα από τα οποία προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία.

Στο «Ιστορικό Μουσείο» μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στην τέχνη καθώς διαθέτει πολύτιμα αντικείμενα όπως όπλα, χάρτες, πίνακες κ.α. και παράλληλα να επισκεφτείτε ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα, μιας και σε αυτό φιλοξενείται το ίδιο το μουσείο.

Το προαναφερόμενο μουσείο «Βαν Γκονγκ», διαθέτει πάνω από 200 πίνακες ζωγραφικής, τοποθετημένους με χρονολογική σειρά. Ασφαλώς πρόκειται για έργα τέχνης του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκονγκ.

Το μουσείο «Βαν Γκονγκ»

Το μουσείο «Βαν Γκονγκ»

Στο «Ρέικσμουζέουμ» θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε 7000 αριστουργήματα της ιστορίας της Ολλανδικής τέχνης και στην εκκλησία «Βέστερκερκ» -σύμβολο του κινήματος του Καλβινισμού, θα επηρεαστείτε από τις φήμες ότι στο χώρο της εκκλησίας είναι θαμμένος ο Ρέμπραντ (άλλος ένας μεγάλος ζωγράφος της Ολλανδίας) και ο γιος του Τίτος.

Το πιο ξεχωριστό οικοδόμημα της πόλης είναι τα Βασιλικά Ανάκτορα στην πλατεία Νταμ, χτισμένα το 17ο αιώνα πάνω σε 13.695 πασσάλους!

Πέρα από την αυτή την «ιστορική» πλευρά, το Άμστερνταμ μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης καθώς και διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Μια βόλτα στην μεγάλη αγορά λουλουδιών με τα «καταστήματα» να βρίσκονται πάνω σε βάρκες («Αγορά των λουλουδιών Σίνγκελ» με άπειρα λουλούδια, μπουκέτα και βολβούς για τους λάτρεις της κηπουρικής και όχι μόνο), μια βόλτα στα κανάλια της πόλης- που φτάνουν 165 στον αριθμό, στο «Φοντέλπαρκ» με τους πλανόδιους καλλιτέχνες ακόμα και μια παρτίδα σκάκι στην υπαίθρια σκακιέρα της Μαξ Εουεπλέιν.

Το κέντρο Άμστερνταμ

Το κέντρο Άμστερνταμ

Το Δάσος του Άμστερνταμ, «Άμστερνταμσε Μπος», προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση όπως ένα πικ-νικ δίπλα από τις μικρές λίμνες του, μια βόλτα με άλογο καθώς και την δυνατότητα να παρακολουθήσετε παράσταση στο ανοιχτό του θέατρο. Η έκταση του όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά μεγάλη και βρίθει από δέντρα, φυτά, μικρά ζωάκια και αμέτρητα πουλιά. Δικαιολογημένα αποτελεί το αγαπημένο μέρος των κατοίκων της πόλης.

Και για αυτούς που αγαπάνε την μπύρα, μια βόλτα στις εγκαταστάσεις της γνωστής ζυθοποιίας «» θα τους ανταμείψει.

Τέλος, μια βραδινή βόλτα στην «συνοικία των κόκκινων φαναριών» θα σας πείσει ότι αυτά που έχετε ακούσει για τις ημίγυμνες κοπέλες πίσω από τις κόκκινες βιτρίνες, είναι όλα αλήθεια!
Το Άμστερνταμ, η πόλη με τα 500.000 ποδήλατα (!) σίγουρα θα σας αφήσει την καλύτερη εντύπωση και θα είναι μια εμπειρία που θα θυμάστε όσος καιρός και να περάσει.

Caramelie

Posted in Jeux de Caramelie, Προορισμοί and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *