Μυστικά και συμβουλές για τη σωστή χρήση του eyeliner

Μυστικά και συμβουλές για τη σωστή χρήση του eyeliner

Μυστικά και συμβουλές για τη σωστή χρήση του eyeliner

Το eyeliner προσφέρει βάθος στο βλέμμα, κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν μακρύτερες και σκούρες και δίνει καλύτερο σχήμα στα μάτια. Τα άι-λάϊνερ υπάρχουν σε μορφή υγρού, σε πεπιεσμένη πούδρα κόμπακτ και σαν μολύβια. Πάντα όταν χρησιμοποιείται μολύβια για τα μάτια, βεβαιωθείτε ότι η άκρη δεν είναι μυτερή.


Μάτια με μικρή απόσταση: Για τα μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ξεκινήστε τη γραμμή στην αρχή του κέντρου του βλεφάρου και προχωρήστε προς την εξωτερική του άκρη ακολουθώντας τη βάση των βλεφαρίδων.

Μάτια με μεγάλη απόσταση: Για κανονικά μάτια ή με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Ξεκινήστε τη γραμμή από το πρώτο τρίτο του βλεφάρου και συνεχίστε μέχρι το τέλος του βλεφάρου.

Tips

• Τραβώντας μια λεπτή γραμμή με ένα μολύβι κολ και απλώνοντας και σβήνοντας την γραμμή αυτή με το πινέλο του eyeliner ή με το μπαστουνάκι που καταλήγει σε σφουγγαράκι, μπορείτε να πετύχετε ότι ακριβώς σας προσφέρει το eyeliner χωρίς να έχετε την παχιά, σκούρα, έντονη γραμμή που δείχνει αφύσικη και σκληρή.

• Αν θέλετε να δώσετε καινούριο σχήμα στα μάτια σας και μια κλίση προς τα πάνω, βάλτε το eye liner από την αρχή μέχρι το τέλος του βλεφάρου, αλλά αντί ν’ ακολουθήσετε τη φυσική του γραμμή, δώστε μια μικρή κλίση προς τα πάνω στο τελευταίο τρίτο του βλεφάρου.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκρίζο καφετί, μαύρο ή οποιοδήποτε σκούρο μπλε ή μωβ για το eyeliner σας. Προσοχή όμως, το σκούρο άι-λάινερ (μαύρο, γκρίζο, καφέ ή σκούρο μπλε) όταν μπαίνει στην κορυφή του κάτω βλέφαρου έχει την ιδιότητα να μικραίνει τα μάτια. Αποφύγετε λοιπόν το σκούρο άι-λάινερ στο κάτω βλέφαρο αν έχετε μικρά μάτια ή χρησιμοποιήστε τουλάχιστον πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Πηγή: makigiaz.blogspot.com

Posted in Μόδα and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *