Το «Νoma», του νεαρού σεφ Ρενέ Ρεντζέπι, είναι το καλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Restaurant Magazine, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «El Bulli» του Ισπανού Φεράν Αντριά, το οποίο είχε κατακτήσει την πρώτη θέση επί τέσσερις συνεχείς χρονιές.
Το «Νoma», βρίσκεται σε μία ανακαινισμένη αποθήκη στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ήταν μέχρι πρότινος στην τρίτη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ο οποίος καταρτίζεται από 800 διεθνείς κριτικούς και ειδικούς της γαστρονομίας.
Αν και δεύτερος φέτος, το περιοδικό αναγνώρισε την αναμφισβήτητη αξία του Ισπανού σεφ και απένειμε στον Φεράν Αντριά τον τίτλο του «Σεφ της Δεκαετίας», μία διάκριση που απονέμεται για πρώτη φορά.
Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το εστιατόριο «Fat Duck» του βρετανού σεφ Ίστον Μπλούμενταλ, ενώ στα δέκα πρώτα εστιατόρια της λίστας συγκαταλέγονται τέσσερα ισπανικά και τρία αμερικανικά, αλλά κανένα γαλλικό.