ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

Σπετσοφάι

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )
• 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα ροδέλες (ή 3 μικρά )
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπεριές πράσινες χονδροκομμένες
• 2 πιπεριές κόκκινες χονδροκομμένες
• 3 ντομάτες τριμμένες ( ή ένα κουτί σάλτσα ντομάτας )
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ πάπρικα
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο κανέλα
• λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Τηγανίζουμε ελαφριά τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
2. Σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές.
3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα , όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
5. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλά φωτιά για 10′.
6. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε να βράσει για 15΄ με 20′.

Μία προσφορά του Spitikessyntages

Posted in Μαγειρική and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *