Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

«Βγες από την καθημερινότητα. Μπες στη θέση ενός εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που οργανώνουν οι ΓΧΣ από τις 16 μέχρι τις 22 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Ερμού, στο Θησείο, προσκαλώντας μας να ζήσουμε την εμπειρία μιας αποστολής, μπαίνοντας στη θέση ενός εθελοντή.

Ένας κινητός προσφυγικός καταυλισμός φτάνει στο κέντρο της πόλης καλώντας μας να ζήσουμε για λίγα λεπτά ως γιατρός, τεχνικός ή νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να γνωρίσουμε τα διλήμματα, τις προκλήσεις και την ικανοποίηση μιας αποστολής.

«Η ενέργειά μας φέρει έναν ειδικό συμβολισμό καθώς πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων παρουσίας των ΓΧΣ στην Ελλάδα χάρη στην ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας» δηλώνει ο διευθυντής επικοινωνίας των ΓΧΣ Νώντας Πάσχος.

Ο επισκέπτης ζει για λίγα λεπτά την καθημερινότητα ενός γιατρού, νοσηλευτή ή τεχνικού μέσω τη ηχητικής αφήγησης που επιλέγει να συνοδεύσει την περιήγησή του μέσα σε ένα χώρο διαμορφωμένο ως προσομοίωση αποστολής. Πώς είναι η μέρα ενός γιατρού; Τι κάνει ένας τεχνικός; Πώς βοηθά ένας νοσηλευτής;

«Στόχος μας είναι να ζήσουν όλοι για λίγα λεπτά την εμπειρία μιας αποστολής ανακαλύπτοντας τις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και την τεράστια ικανοποίηση που προσφέρει μια τέτοια εμπειρία» αναφέρει ο υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Εκστρατειών Ενημέρωσης των ΓΧΣ Νέστωρ Ρουσόδημος, συμπληρώνοντας: «Η έκθεση που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά ταξίδεψε σε οκτώ συνολικά πόλεις, ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι στην Αθήνα».

Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, βραβευμένες φωτογραφίες από το διεθνές πρακτορείο Magnum Photos, θα μας ταξιδέψουν στις αποστολές της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 12:00-22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Έξοδος and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *