Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18/5)

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18/5)

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν φέτος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 18 Μαΐου.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ,την Τετάρτη 18 Μαΐου, θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00. , ενώ το ο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Ελληνικός Κόσμος», θα είναι ελεύθερη η είσοδος στις εκθέσεις «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» και «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων» (14:00-20:00) καθώς και στη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» στη «Θόλο» (προβολή των 18:00).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ιστορικού κ. Μιχάλη Βαρλά με θέμα: “Μνήμη και Μαρτυρία στην Ψηφιακή Εποχή. Το έργο μας για την οικογενειακή μνήμη των προσφύγων”, στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” στις 19:00. Ο κ. Βαρλάς είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ.

Οι εκδηλώσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την Πέμπτη ,στις 19 Μαΐου και ώρα 20.30 η Νάντια Παπαθεοδώρου θα ερμηνεύσει την «Περιπλανώμενη μνήμη», μια μουσική performance 45 λεπτών σε σενάριο δικό της και μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφημένο βουβό οδοιπορικό μέσα σε μια πόλη-μουσείο που έρχεται να συναντήσει το μουσείο ως χώρο μνήμης και να συνδιαλαγεί με τις έννοιες της λήθης και της μνήμης.

Παρουσιάσεις-συζητήσεις, ημίωρης διάρκειας η κάθε μία, για 9 αντικείμενα θα γίνουν την Κυριακή 22 Μαΐου.

Εννέα αντικείμενα «αφηγούνται» επεισόδια της ιστορία τους, «μιλούν» για την εποχή που τα δημιούργησε και τον ρόλο τους ή για κάποια από τις περιπέτειες της ιστορικής διαδρομής τους μέχρι το μουσείο. Οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 9.30, 10.30, 11.30, 12.30 και 13.30, θα πραγματοποιούνται παράλληλα και θα επαναληφθούν 5 φορές, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή και τις στάσεις που τους κινούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, από τις 17 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011, θα λειτουργεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η περιοδική έκθεση «Τοιχογραφίες από την Παλαιοπαναγιά Ευβοίας: η επιστροφή».

Posted in Προτάσεις and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Το νέο ωράριο στην Ακρόπολη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *