Ξεναγός στο Βερολίνο προσφέρει … ξενάγηση στα δημόσια WC!

Ξεναγός στο Βερολίνο προσφέρει ... ξενάγηση στα δημόσια WC!

Ξεναγός στο Βερολίνο προσφέρει ... ξενάγηση στα δημόσια WC!

Για τους τουρίστες που έχουν βαρεθεί τις παραδοσιακές ξεναγήσεις, ένας τουριστικός πράκτορας στο Βερολίνο προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό: μια περιήγηση στους χώρους δημόσιας εξυπηρέτησης.


Η Άννα Χάασε θέλει να ξεναγήσει τους επισκέπτες του Βερολίνου εκτός των καθιερωμένων και προτείνει την επίδειξη των περίφημων δημόσιων τουαλετών της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η ξεναγός οδηγεί τους επισκέπτες σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες, τους αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης των αποχωρητηρίων από τη βιβλική εποχή μέχρι σήμερα και επιδεικνύει τουαλέτες από τις παλαιότερες που υπάρχουν μέχρι τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άψογα εξοπλισμένες.

Η Χάασε είχε αυτή την ιδέα όταν επισκέφθηκε από κοντά τα WC του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Διεθνής Ημέρα Τουριστικής Ξενάγησης το 2005, καθώς οι χώροι αυτοί ήταν «οάσεις ηρεμίας», όπως ισχυρίστηκε.

Στο πρόγραμμα της ξενάγησης της περιλαμβάνεται μια επίσκεψη σ’ ένα συγκρότημα αποχωρητηρίων του 19ου αιώνα αλλά και στο πλήρως ανακαινισμένο λουτρό του Κάιζερ στην πλατεία Ποτσντάμερ.

Με αυτή την πρωτοβουλία θέλει επίσης να εστιάσει την προσοχή στην έλλειψη δημόσιων τουαλετών για τουριστικά γκρουπ στο Βερολίνο.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *