Τοποθετήστε ρούχα στο ψυγείο!

Τοποθετήστε ρούχα στο ψυγείο!

Τοποθετήστε ρούχα στο ψυγείο!

Μια από τις πλέον ιδιαίτερες εμπνεύσεις, στην ομολογουμένως λιγότερο προβεβλημένη κατηγορία των «λευκών» οικιακών συσκευών, «κρύβεται» στη φετινή IFA του Βερολίνου στον εκθεσιακό χώρο της LG. Χρειάστηκαν δυο και τρεις βόλτες για να προσέξουμε ότι απέναντι από τα πλυντήρια δεν είχαν τοποθετηθεί προς χάριν εντυπωσιασμού κάποια φαντεζί ψυγεία, αλλά αυτές οι πανομοιότυπες εξωτερικά και σε διαστάσεις συσκευές έκρυβαν ρούχα στο εσωτερικό τους!


Η ιδέα των Κορεατών δείχνει απλή και εξαιρετικά χρήσιμη για ένα νοικοκυριό. Ετσι, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να βρει εφαρμογή σε πολλά σπίτια (απαλλάσσοντας μας από το συχνό πήγαινε-έλα στο καθαριστήριο), αλλά και στα δωμάτια των πολυτελών business ξενοδοχείων, που απευθύνονται σε ταξιδιώτες με μπόλικα πουκάμισα, κουστούμια και ταγέρ στις αποσκευές τους.

Ενας θάλαμος ατμού αναλαμβάνει να φρεσκάρει τα ρούχα μας, απομακρύνοντας οσμές και βακτήρια μέσα σε περίπου μισή ώρα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει και ένα ελαφρύ σιδέρωμα των ευαίσθητων υφασμάτων (όπως των cool-wool από το οποίο ράβονται τα κοστούμια), που συχνά ταλαιπωρούνται από την καθημερινή χρήση. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και ως στεγνωτήριο, διαθέτοντας εκτός από ράβδο για κρεμαστές στην κορυφή και ράφια.

Παράλληλα, δε, με το στέγνωμα προσφέρει στα ρούχα μια… υγιεινή περιποίηση, λειτουργία που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν πρόκειται για μωρουδιακά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το «Styler» -όπως είναι η ονομασία του μοντέλου- απομακρύνει κατά 99,9% τα βακτήρια και τα υπολείμματα σκόνης από τα υφάσματα.

Η συσκευή, έκτος από την υποδοχή σύνδεσης με μόνιμη παροχή νερού για τη δημιουργία του ατμού, διαθέτει και δοχείο, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτησή της οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Τέλος, ο χειρισμός γίνεται εύκολα και κατανοητά από ένα πάνελ αφής στην εμπρός, εξωτερική όψη που προσφέρεται σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *