Στο Ντουμπάι οι πρώτες κλωνοποιημένες καμήλες

Στο Ντουμπάι οι πρώτες κλωνοποιημένες καμήλες

Στο Εμιράτο του Ντουμπάι βρίσκονται οι πρώτες κλωνοποιημένες καμήλες στον κόσμο και ο στόχος τώρα είναι να κλωνοποιηθούν καμήλες που θα λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς αγώνες κούρσας, αλλά και που θα παράγουν γάλα, το οποίο θα μπορεί να θεραπεύει διάφορες ασθένειες.

Οπως μεταδίδει το ANSAmed, επιστήμονες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν πριν τρία χρόνια να κλωνοποιήσουν την πρώτη καμήλα στον κόσμο, ενώ η δεύτερη γεννήθηκε πέρσι.

Το 2011, το Κέντρο Κλωνοποιήσεων στο Ντουμπάι κλωνοποίησε άλλες οκτώ καμήλες και όπως αναφέρεται, όλα τα ζώα χαίρουν άκρας υγείας και σύντομα θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε διεθνείς αγώνες κούρσας καμήλων.

Το Κέντρο, υπό την καθοδήγηση του Ινδού επιστήμονα Nassar Wani, προσπαθεί επίσης να κλωνοποιήσει ζώα τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση, όπως είναι η αραβική λεοπάρδαλη και το αραβικό πρόβατο.

Ακόμη, το Κέντρο σχεδιάζει να κλωνοποιήσει γενετικά τροποποιημένες καμήλες για παραγωγή γάλακτος, το οποίο θα περιέχει ουσίες που θα μπορούν να γιατρέψουν γενετικές ασθένειες, ασθένειες των πνευμόνων αλλά και τον διαβήτη.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *