Ουρανοξύστης φτιαγμένος από ξύλο!

Ουρανοξύστης φτιαγμένος από ξύλο!

O ουρανοξύστης αποτελεί πρόταση του CF Møller που ήδη κέρδισε το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστικών εταιρειών, αφού αποτελεί ένα από τα πλέον πρωτότυπα projects της διεθνούς αρχιτεκτονικής σκηνής.

Θα είναι μια μεγαλεπήβολη κατασκευή 34 ορόφων εξ ολοκλήρου από ξύλο απόλυτα προσαρμοσμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και στις αρχές της πράσινης δόμησης. Κάθε διαμέρισμα θα έχει μια γυάλινη πρόσοψη-μπαλκόνι ενώ τοίχοι και δάπεδα θα καλυφθούν από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο.

Το κτήριο θα περιλαμβάνει ένα καφέ, νηπιαγωγείο, γυμναστήριο, πάρκινγκ αλλά και έναν κλειστό κήπο, με την «κοινωνική βιωσιμότητα» του έργου να γίνεται απόλυτα σαφής στην κατασκευή.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, «οι κολόνες και οι δοκοί θα κατασκευαστούν με πλαστικοποιημένο ξύλο και στο εσωτερικό των διαμερισμάτων οι οροφές και τα λοιπά τμήματα από ξύλο, που είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό υλικό το οποίο δημιουργεί ένα άνετο και υγιές περιβάλλον και, επίσης, αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική προστασία κατά της φωτιάς».

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *