Καταδίκη του Τεν-Τεν και της πίπας του καπετάνιου Χάντοκ

Ο καπετάνιος Χάντοκ

Ο καπετάνιος Χάντοκ

Ορισμένες φορές σερφάροντας στο ιντερνέτ, πέφτεις πάνω σε ειδήσεις, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, εάν η ρήση «παν μέτρον άριστον» βρίσκει πουθενά εφαρμογή στις μέρες μας. Σίγουρα το κάπνισμα αποτελεί μία από τις πιο βλαβερές συνήθειες και προσωπικά αν και καπνιστής, αντιλαμβάνομαι και επικροτώ κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του τσιγάρου σε δημόσιο χώρο. Αλλά η υπερβολή, το μόνο που δεν επιτυγχάνει είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το Τούρκικο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, ακολουθώντας τα βήματα του Έλληνα συναδέλφου του, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στο ιδιωτικό κανάλι TV8, διότι στην παιδική ζώνη προγραμμάτων, περιλαμβανόταν προβολή κινούμενων σχεδίων Τεν-Τεν. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στην παρέα του Βέλγου ήρωα, συμμετάσχει και ο καπετάνιος Χάντοκ, ο οποίος και έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον καπνό και στην πίπα του. Σύμφωνα, λοιπόν, με νόμο της Τούρκικης Εθνοσυνέλευσης του 2008, τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο η προβολή ανθρώπου που επιδίδονται στο αγαπημένο τους τσιγάρου.

Στη γείτονα χώρα, τα μέτρα ενάντιας του τσιγάρου εφαρμόζονται τυπικότατα, χωρίς να υπάρχουν οι εξαιρέσεις που έχουν θεσπιστεί στη χώρα μας. Η απαγόρευση είναι ολοκληρωτική, με συνέπεια ακόμα και σε παλιές ταινίες που τυγχάνει ο ήρωας να είναι θεριακλής , την ώρα που καπνίζει να θαμπώνεται η φυσιογνωμία του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στα Τουρκικά κανάλια, εάν επιχειρήσεις να δεις ταινίες όπως το Constantine, όπου ο Keanu Reeves, συνεχώς καπνίζει, θα κουραστούν τα μάτια σου από το συνεχόμενο θάμπωμα της εικόνας.

Slapologos

Posted in Slapολογήματα, Παράξενα and tagged , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Τεν Τεν | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *